Στο Ρίνο συνεχίζει η Στεφανίδη – Ελληνικές παρουσίες στη Σόφια

 Runbeat Team   14:39 12-01-2024  

Στο Ρίνο συνεχίζει η Στεφανίδη – Ελληνικές παρουσίες στη Σόφια


Υψηλού επιπέδου θα είναι ο αγώνας επί κοντώ που θα γίνει τα ξημερώματα Σαββάτου (13/1) στο Ρίνο της Νεβάδα. Αθλήτριες με πλούσιο βιογραφικό θα βρεθούν στην αρένα του Pole Vault Summit, ανάμεσα τους και η δική μας Κατερίνα Στεφανίδη. Η ολυμπιονίκης του 2016 θα πραγματοποιήσει τον δεύτερο αγώνα της στη σεζόν μετά το άλμα στα 4,57 μ. στη Φλόριντα σε αγώνα ανοιχτού στίβου. Η άλτρια του Μίτσελ Κρίερ αναμένεται να κάνει τον πρώτο της αγώνα με ολόκληρη τη φόρα, αλλά και με δικά της κοντάρια, καθώς στη Φλόριντα μετείχε με δανεικά.





Στην ίδια διοργάνωση θα είναι και η κάτοχoς του τελευταίου ολυμπιακού τίτλου, Κέιτ Μουν, αλλά και η δεύτερη στη διοργάνωση του 2016, Σάντι Μόρις. Οι δυο αθλήτριες κάνουν ντεμπούτο στη σεζόν, σε αντίθεση με την Ανίκα Νιούελ που όπως και η Στεφανίδη αγωνίστηκε στη Φλόριντα κι έκανε άλμα στα 4,57 μέτρα.

Αρκετές ελληνικές συμμετοχές θα υπάρχουν και στο μίτινγκ που θα γίνει το Σάββατο (13/1) στη Σόφια. Στα 60 μ. η Δήμητρα Τσουκαλά και ο Βασίλης Παπαμαργαρίτης θα κάνουν την δεύτερη εμφάνιση τους, μετά το μίτινγκ της Προύσας, ενώ στο ίδιο αγώνισμα θα συμμετάσχει και ο Παναγιώτης Τριβυζάς με τον Θοδωρή Βροντινό στους Άνδρες και η Ζωή Τραγουστή στις γυναίκες.

Τους αγώνες του στη χρονιά ξεκινάει ο πρωταθλητής της κατηγορίας Κ20 Πέτρος Παπαγιάννης . Ο νεαρός θα συμμετάσχει τόσο στα 200 μ. όσο και στα 400 μέτρα. Στα 800 μ. έχει δηλωθεί να λάβει μέρος ο Γιώργος Ματζαρίδης. Εξάλλου σε αγώνα της σειράς Perche Elite Tour στο Dévoluy της Γαλλίας θα συμμετάσχει η πρωταθλήτρια του επί κοντώ Αριάδνη Αδαμοπουλου, το Σάββατο (13/1).