Στις 17/4 το 8ο πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινού δρόμου στη Δεσκάτη

 Runbeat Team   15:52 21-03-2022  

Στις 17/4 το 8ο πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινού δρόμου στη Δεσκάτη


Για την Κυριακή 17 Απριλίου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το  8ο πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινού δρόμου ανδρών και γυναικών στη Δεσκάτη Γεβενών. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο ΣΕΓΑΣ με τη συνεργασία και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών και του Δήμου Δεσκάτης.

Ο αγώνας τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών θα έχει απόσταση 16,7 χιλιόμετρα και η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00 και για τις δύο ηλικιακές κατηγορίες, με αφετηρία που βρίσκεται στο περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μπουνάσιας στα Καμβούνια όρη και ο τερματισμός θα γίνει στην κεντρική πλατεία του Δήμου Δεσκάτης.

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να σταλούν στον ΣΕΓΑΣ αποκλειστικά και μόνο με email το αργότερο μέχρι και τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 και ώρα 14.00 στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. Μετά την παρέλευση αυτής της προθεσμίας δεν θα γίνεται δεκτή καμία δήλωση συμμετοχής (σε περίπτωση προβλήματος θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κ. Προβατά Άγγελο στο τηλέφωνο 211.187.7737)

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε θετική υψομετρική (συνολική ανάβαση) 740μ., αρνητική υψομετρική (συνολική κατάβαση) 840μ. με μέγιστο υψόμετρο τα 1500μ.

Θα υπάρχουν τέσσερις σταθμοί τροφοδοσίας, ενώ η διαδρομή θα αποτελείται από 9,3χλμ μονοπάτι (55%), από 5,3χλμ χωματόδρομο (32%)  και από 2χλμ άσφαλτος (13%).

Προκειμένου να περιοριστεί στο μέτρο του δυνατού η διασπορά του ιού covid-19 στη διοργάνωση, για τις αθλήτριες και τους αθλητές που πρόκειται να συμμετάσχουν, καθορίζεται υποχρεωτική η προσκόμιση των παρακάτω πιστοποιητικών :

•Δελτίο αθλητή ΣΕΓΑΣ

•Κάρτα υγείας αθλητή

•PCR εντός 72 ωρών ή Rapid Test* εντός 48 ωρών, με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 90 ημέρες μετά τη νόσηση με εξαίρεση τα πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί από 13/06/2021 έως και 31/10/2021 τα οποία παραμένουν σε ισχύ με το παλαιότερο καθεστώς διάρκειας 180 ημερών).

Τις λεπτομέρειες της προκήρυξης μπορείτε να τις δείτε ΕΔΩ.

Στη μνήμη του Σεβαστή τα «Κωνσταντίνεια 2022-Run Deskati»

Παράλληλα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου διεξάγεται και ο αγώνας Ορεινού Δρόμου «Κωνσταντίνεια 2022-Run Deskati»  για φιλάθλους και ανεξάρτητους αθλητές ο οποίος φέτος είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του Βασίλη Σεβαστή.

Για τη συμμετοχή στον αγώνα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα https://dimos-deskatis.gr όλες οι σχετικές πληροφορίες που αναφέρονται στις προϋποθέσεις συμμετοχής.

Η προκήρυξη και τα σχετικά έντυπα συμμετοχής δημοσιέυονται ΕΔΩ