Στη Μαδρίτη μεταφέρεται η δράση του World Athletics Cross Country Tour

 Runbeat Team   14:34 25-11-2023  

Στη Μαδρίτη μεταφέρεται η δράση του World Athletics Cross Country Tour


Στη Μαδρίτη μεταφέρεται αύριο Κυριακή 26/11 η δράση στο World Athletics Cross Country Tour με τη διεξαγωγή της 6ης «χρυσής» συνάντησης, το Cross Internacional de la Constitucion.

Η Αλκομπέντας θα υποδεχτεί ορισμένους από τους κορυφαίους δρομείς ανωμάλου δρόμου, ενώ σε επίπεδο ανδρών ξεχωρίζει ο Rodrigue Kwizera (Μπουρούντι) και από τις γυναίκες η Likina Amebaw (Αιθιοπία).

Ο Kwizera προέρχεται από τη νίκη που πέτυχε την περασμένη εβδομάδα στη Σόρια και δείχνει έτοιμος να συνεχίσει το σερί του. Η χρονιά έχει εξελιχθεί πολύ καλά γι’ αυτόν καθώς ήταν τρίτος τόσο στην Αταπουέρθα όσο και στην Σεβίλλη.

 

Απέναντί του θα έχει τον πρωταθλητής της Ουγκάντα, Martin Kiprotich, ο οποίος επίσης βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Διεκδικητής της νίκης θα είναι και ο Filmon Kibrom, ο οποίος τερμάτισε πέμπτος στην Σόρια, ενώ είναι σταθερά στις πρώτες πέντε θέσεις στους αγώνες που έχει λάβει μέρος φέτος. Με όπλο την εμπειρία του, ο Aron Kifle ευελπιστεί να ανέβει στο βάθρο έχοντας αφήσει πίσω του τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε. Ανάμεσα στους αθλητές που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν είναι και ο Celestin Ndikumana, ο οποίος ήταν νικητής στην Αμορεμπιέτα και τερμάτισε τέταρτος στην Αταπουέρθα. Αγωνιζόμενος στην έδρα του, ο Ισπανός Sergio Paniagua θα κάνει έναν αγώνα προετοιμασίας ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Cross Country που θα διεξαχθεί στις 10 Δεκεμβρίου.

Ο αγώνας των 8.040μ. γυναικών παρουσιάζει επίσης εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς Likina Amebaw και Asayech Ayichew θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωπες. Οι αθλήτριες της Αιθιοπίας πάλεψαν σκληρά για τη νίκη το περασμένο σαββατοκύριακο στη Σόρια, με τη νίκη να πηγαίνει τελικά στην πρώτη μετά από το τελικό σπριντ.

Η Amebaw έχει αγωνιστεί τέσσερις φορές φέτος στο τουρνουά του cross country και έχει ανέβει στο βάθρο τις τρεις, ενώ η Ayichew από την πλευρά της θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι η κούρσα που έκανε στη Σόρια δεν ήταν τυχαία.

Απέναντί τους θα έχουν την Κενυάτισσα Lucy Mawia, η οποία είχε αναδειχτεί νικήτρια πέρυσι στο Cross Country Tour.

Την Ευρώπη θα εκπροσωπήσουν αρκετές σημαντικές δρομείς, όπως οι Ιταλίδες Nadia Battocletti, και Anna Arnaudo, αλλά και η Γαλλίδα Alessia Zarbo.