Σπάνιο fair play από τον Massat: Αρνήθηκε τα πρωτεία και έθεσε νικητή τον Kariuki

 Runbeat Team   9:42 26-10-2023  

Σπάνιο fair play από τον Massat: Αρνήθηκε τα πρωτεία και έθεσε νικητή τον Kariuki


Ένα μοναδικό περιστατικό που δίνει ελπίδα και αναδεικνύει την εντιμότητα και το fair play συνέβη στον 27ο Ημιμαραθώνιο Quijote που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 22/10 στην Ισπανία.

Ο Mohamed Massat ήταν αυτός που έκοψε το νήμα τερματίζοντας σε 1:07.08, επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ, ωστόσο ο ίδιος χάρισε τα προνόμια του νικητή στον Κενυάτη Peter Kariuki καθώς θεώρησε ότι εκείνος θα έπρεπε να είναι ο νικητής.

Ο Massat συμμετείχε στον δεύτερο Ημιμαραθώνιο της καριέρας του και αρνήθηκε να ανακηρυχθεί νικητής του αγώνα καθώς κατάλαβε ότι ο Kariuki -λόγω λάθους ενός κριτή- αναγκάστηκε να κάνει ένα επιπλέον χιλιόμετρο και να τερματίσει τελικά δεύτερος.

 

Με την ολοκλήρωση του αγώνα, λοιπόν, ο Ισπανός πήρε το μικρόφωνο και ανακοίνωσε ότι δε θα πάρει το χρηματικό έπαθλο του νικητή καθώς στην πραγματικότητα το νήμα θα έπρεπε να κόψει ο Peter Kariuki. «Ήταν συνεχώς μπροστά μου και λόγω ενός λάθους στο τέλος του κύκλου πήγε στην αντίθετη κατεύθυνση. Ο νικητής είναι αυτός, θα έφτανε πριν από εμένα», είπε ο Massat.

Έτσι, ο 29χρονος έδωσε το χρηματικό έπαθλο του νικητή στον Κενυάτη και κράτησε για τον εαυτό του το αντίστοιχο της δεύτερης θέσης.

Με την κίνησή του αυτή κατάφερε να κάνει το όνομά του γνωστό σε όλο τον κόσμο καθώς αναγνωρίστηκε η τιμιότητα και η αλληλεγγύη που έδειξε προς τον συναθλητή του.