Σημαντικές παρουσίες στο φεστιβάλ Αλμάτων «Βαγγέλης Κουρκουτίδης»

 Runbeat Team   13:21 09-01-2024  

Σημαντικές παρουσίες στο φεστιβάλ Αλμάτων «Βαγγέλης Κουρκουτίδης»


Πολλοί είναι οι αθλητές και οι αθλήτριες που επέλεξαν το φεστιβάλ Αλμάτων «Βαγγέλης Κουρκουτίδης» για να ανοίξουν την αγωνιστική τους χρονιά το 2024. Το μίτινγκ έχει προγραμματιστεί για το προσεχές Σάββατο 13/1 στο κλειστό των Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη.

Το ντεμπούτο της στη σεζόν θα κάνει στη Θεσσαλονίκη η πρωταθλήτρια του επί κοντώ Ελένη Πόλακ. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη θα ξεκινήσει από νωρίς τους αγώνες, μέσα από τους οποίους θα επιδιώξει να βρεθεί στην επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση. Στο ίδιο αγώνισμα ξεχωρίζουν ακόμη η Τουρκάλα Νεμέτ Παρλάκ και η Σουηδέζα Σάρα Βίνμπεργκ, νικήτρια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στην Ιερουσαλήμ με 4,25 μέτρα. Στην ίδια διοργάνωση θα ανοίξει τη σεζόν και η νεαρή Ελληνίδα Ευγενία – Μαρία Παναγιώτου που πέρυσι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στις Ολυμπιακές Ημέρες Νεότητας.

 

Στους Άνδρες ξεχωρίζει ο Ρομπέρτ Ρενέρ με ατομικό 5,70 μ. από το 2015 και παρουσία πέρυσι σε αρκετούς ελληνικούς αγώνες. Ο Γιάννης Ρίζος θέλει να ξεκινήσει δυνατά τη χρονιά και να προσεγγίσει στη διάρκεια του έτους το ατομικό του 5,60 μέτρα. Στον αγώνα θα συμμετάσχει και ο νεαρός ο Γιώργος Παπαναστασίου με ατομική επίδοση 5,10 μέτρα.

Στο ύψος ξεχωρίζει ο πρωταθλητής Αντώνης Μέρλος και στο μήκος γυναικών η κορυφαία Ελληνίδα των τελευταίων ετών, Βασιλική Χαΐτίδου, αλλά και η Ναταλία Μπέση. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών θα πάρουν μέρος ο Χρήστος Χήτας και ο Αντώνης Στυλιανίδης.

Τον αγώνα διοργανώνει ο ΑΣ Ερμής Κωνσταντινούπολης σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.

Δείτε την προκήρυξη