ΣΕΓΑΣ: Πραγματοποιήθηκε το πρώτο επιμορφωτικό σεμινάριο της χρονιάς για τις αποστάσεις

 Runbeat Team   18:48 11-03-2024  

ΣΕΓΑΣ: Πραγματοποιήθηκε το πρώτο επιμορφωτικό σεμινάριο της χρονιάς για τις αποστάσεις


Tο πρώτο σεμινάριο της σεζόν διοργανώθηκε από την επιτροπή επιμόρφωσης και επιστημονικής κατάρτισης του ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας, το Σάββατο (9/3) στο Δημαρχείο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα αφού απεύθυνε χαιρετισμό κήρυξε την έναρξη, ενώ ο Γ. Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Γιώργος Γιατρουδάκης και η αντιδήμαρχος του Δήμου Παπάγου – Χολαργού κα Αθανασάκου -Μουντάκη χαιρέτησαν την εκδήλωση. Κατά την έναρξη του σεμιναρίου η πρόεδρος της επιτροπής επιμόρφωσης, Βούλα Παχατουρίδου και ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνα Μπάμπης Γεωργακόπουλος, τόνισαν την αναγκαιότητα και την αξία της επιμόρφωσης στον κλασσικό αθλητισμό.

 

Στο σεμινάριο οι εισηγητές κ.κ. Αντώνης Βανταράκης καθηγητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, Σταύρος Καρρές ομοσπονδιακός προπονητής ΣΕΓΑΣ, Δημήτρης Θεοδωρίδης συντονιστής μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων ΣΕΓΑΣ και Ηλίας Ζαχαρόγιαννης αναπληρωτής καθηγητής ΕΚΠΑ, ανέλυσαν αντίστοιχα, την εφαρμογή της προπονητικής στους δρόμους ημιαντοχής, τους παράγοντες απόδοσης ημιμαραθωνίου και μαραθωνίου δρόμου, τα παπούτσια τελευταίας τεχνολογίας και την χρήση τους στην προπόνηση, τους δρόμους ημιαντοχής – αντοχής σύνδεση με το παρελθόν το παρόν και το μέλλον. Το σεμινάριο έγινε με φυσική παρουσία άλλα και διαδικτυακά.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος κ. Γίαννης Μαμουζέλος και παραβρέθηκαν από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθηνών ο Γ. Γραμματέας Κώστας Πιπερίδης και το μέλος της κα Λούλα Καρατζά.

ΣΕΓΑΣ: Πραγματοποιήθηκε το πρώτο επιμορφωτικό σεμινάριο της χρονιάς για τις αποστάσεις runbeat.gr

Η ανταπόκριση των ενδιαφερομένων κρίθηκε αρκετά ικανοποιητική ενώ τα σεμινάρια της επιτροπής επιμόρφωσης του ΣΕΓΑΣ συνεχίζονται για τον μήνα Μάρτιο ως εξής: 22 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη με θέμα « Μεθοδολογία σπριντ και σκυτάλη» με φυσική παρουσία και στις 29 Μαρτίου διαδικτυακά σε συνεργασία με την ΕΟΚΑΝ με θέμα «αντιντόπινγκ».