ΣΕΓΑΣ: Καθολική αποδοχή του απολογισμού της διοίκησης από το σώμα της γενικής συνέλευσης

 Runbeat Team   15:28 31-03-2024  

ΣΕΓΑΣ: Καθολική αποδοχή του απολογισμού της διοίκησης από το σώμα της γενικής συνέλευσης


Η καθολική αποδοχή των σωματείων του ΣΕΓΑΣ στην νυν διοίκηση εκφράστηκε εμφατικά στη σημερινή Γενική Συνέλευση του ΣΕΓΑΣ. Εκπρόσωποι από 173 σωματεία του ΣΕΓΑΣ τίμησαν με την παρουσία τους στο όργανο της Ομοσπονδίας και έδειξαν τη στήριξη τους στη διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων ενέκριναν με πλειοψηφία (172 ναι κι ένα λευκό) την Έκθεση Πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου από 01/01/2023 μέχρι 31/12/2023.

 

Ομόφωνα εγκρίθηκε ο Οικονομικός και Ταμειακό απολογισμός, την παρουσίαση του οποίου έκανε ο ταμίας της Ομοσπονδίας Γιάννης Λιούμπας, ο Ειδικός απολογισμός Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και ο ειδικός απολογισμός Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), από 01/01/2023 έως 31/12/2023.

Τα σωματεία ενέκριναν ομόφωνα την Έκθεσης της Εξελεγκτικής Επιτροπής για τη χρήση από 01/01/2023 έως 31/12/2023, τον απολογισμό και τον ισολογισμό και απάλλαξαν τη Διοίκηση από κάθε διαχειριστική ευθύνη.

Το μέλος της διοίκησης Κώστας Τριαντάφυλλος έκανε την παρουσίαση στις τροποποιήσεις των άρθρων του καταστατικού του ΣΕΓΑΣ, οι οποίες πέρασαν κατά πλειοψηφία (δύο λευκά), ενώ ομόφωνα εγκρίθηκε και ο κανονισμός του ΣΕΓΑΣ για την εναρμόνισή στις αντίστοιχες τροποποιήσεις του νομοκανονιστικού πλαισίου.

Νωρίτερα, οι εκπρόσωποι των σωματείων είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν για θέματα που αφορούν το σώμα, τις τοπικές τους περιφέρειες και το έργο της διοίκησης και έλαβαν απαντήσεις από την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, στις ερωτήσεις που έκαναν.

Το λόγο πήρε και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της Επιτροπής Δρόμων, Ιάκωβος Πετσούλας, που θέλησε να απαντήσει στην κριτική που έγινε για την αλλαγή των πόλεων του Run Greece.

Θα περίμενα να δεχθούμε κριτική για την μικρή συμμετοχή στα Run Greece τα προηγούμενα χρόνια. Πήραμε την απόφαση και προχωρήσαμε σε αλλαγές πόλεων. Και το κάναμε για προχωρήσουμε μπροστά και να ενισχύσουμε τη διοργάνωση και να είστε σίγουροι πως αν κάποιες πόλεις τα επόμενα χρόνια δεν πάνε όσο καλά θέλουμε θα της αλλάξουμε και πάλι. Έχουμε δουλέψει πολύ στο συγκεκριμένο κομμάτι και περιμένω εξαιρετικά αποτελέσματα“.