Σε τρομερή κατάσταση ο Παπαμιχαήλ – Φοβερή εμφάνιση στα 20χλμ. βάδην στο μίτινγκ του Ντούντιτσε

 Runbeat Team   16:19 16-03-2024  

Σε τρομερή κατάσταση ο Παπαμιχαήλ – Φοβερή εμφάνιση στα 20χλμ. βάδην στο μίτινγκ του Ντούντιτσε


Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ βρίσκεται αναμφίβολα στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση των τελευταίων ετών.

Ο έμπειρος αθλητής κατέλαβε την 10η θέση στα 20χλμ. βάδην στο μίτινγκ του Ντούντιτσε με 1 ώρα 21.55 και κατέβηκε για πρώτη φορά από το 2016 το φράγμα της 1 ώρας 22. Ο αθλητής βάζει πλέον πλώρη για συμμετοχή στην τέταρτη Ολυμπιάδα της καριέρας του.

Ο κορυφαίος Έλληνας βαδιστής μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας σημείωσε δύο σπουδαίες εμφανίσεις, αφού το περασμένο Σάββατο ήταν νικητής στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα με 1.22.33. Ο Παπαμιχαήλ ισοφάρισε την πέμπτη καλύτερη επίδοση της καριέρας του – τον ίδιο χρόνο πέτυχε και στους Ολυμπιακούς του 2016 – κι έδειξε πως το 20άρι του πηγαίνει και είναι θέση να απειλήσει ακόμη και το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Παπαμιχαήλ έχει πετύχει τις πέντε επιδόσεις της καριέρας του στα 20χλμ. σε ολυμπιακές χρονιές!

 

Το επίπεδο του αγώνα ήταν ιδιαίτερα υψηλό και νικητής αναδείχθηκε ο Αουγκούστο Ροντρίγκεζ (Περού) με 1.19.41 και ακολούθησε οριακά πίσω του ο Μπράιαν – Ντάνιελ Πιντάδο (Εκουαδόρ) με 1.19.44. Οι πρώτοι έξι του αγώνα ολοκλήρωσαν την παρουσία τους με χρόνο κάτω από 1.21.

Ο αθλητής αναμένεται να κάνει τον επόμενο αγώνα του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αττάλειας.

Κριτούλης και Αλικανιώτη το πρώτο ελληνικό ζευγάρι στη σκυτάλη

Στο μίτινγκ του Ντούντιτσε αγωνίστηκε το πρώτο ελληνικό δίδυμο στο νέο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας απόσταστασης 42χλμ.. Ο Γιώργος Κριτούλης και η Σοφία Αλικανιώτη ήταν νικητές με 3 ώρες 18.38, που θα καταχωρηθεί ως το πρώτο πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα. Ο Κριτούλης την πρώτη και τρίτη διαδρομή όπου ήταν από 11 χιλιόμετρα και η Αλικανιώτη τη δεύτερη και τέταρτη συνολικά 20χλμ. Η σκυταλοδρομία είναι το δεύτερο αγώνισμα του βάδην, που θα είναι στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.