Σε ρυθμούς Παγκοσμίου πρωταθλήματος κινούνται τα πάντα στο Βελιγράδι

 Runbeat Team   11:54 17-03-2022  

Σε ρυθμούς Παγκοσμίου πρωταθλήματος κινούνται τα πάντα στο Βελιγράδι


Στους… ρυθμούς του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου ζει το Βελιγράδι, το οποίο φιλοξενεί τη σημαντικότερη διοργάνωση του Χειμώνα από αύριο Παρασκευή 18/3 έως την Κυριακή 20/3.

Σε κάθε γωνιά της πόλης υπάρχει και κάτι που θυμίζει σε επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους ότι διεξάγεται μία μεγάλη διοργάνωση. Κυρίως, όμως η παρουσία των αθλητών και των αθλητριών είναι αυτή που δίνει τον παλμό των αγώνων.

 

Το στάδιο Stark Arena που θα φιλοξενήσει τους αγώνες σφύζει ζωής καθώς από το πρωί ως το βράδυ φιλοξενεί τους αθλητές και τις αθλήτριες που θέλουν να κάνουν τις τελευταίες προπονήσεις τους πριν το μεγάλο γεγονός.

Η ελληνική ομάδα βρίσκεται στο ξενοδοχείο Crowne Plazza, το οποίο είναι αρκετά κοντά στην εγκατάσταση των αγώνων. Ωστόσο μόνο η Ραφαέλα Σπανουδάκη επέλεξε να προπονηθεί στο Stark Arena σήμερα το πρωί καθώς θα είναι και η αθλήτρια που θα ανοίξει την αυλαία από ελληνικής πλευράς με τη συμμετοχή της στα προκριματικά των 60μ. το πρωί της Παρασκευής.

Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής απέφυγαν τον πρωινό συνωστισμό. Ο Μίλτος Τεντόγλου θα κάνει την τελευταία του προπόνηση ενδυνάμωσης σε άλλο στάδιο, προκειμένου να μην χρειαστεί να έχει αναμονή και ταλαιπωρία στη Stark Arena.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί είναι οι Έλληνες φίλοι του κλασικού αθλητισμού που βρίσκονται ήδη στην πρωτεύουσα της Σερβίας για να παρακολουθήσουν από κοντά την προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών. Το στάδιο χωρά 20.000 φιλάθλους και αναμένεται να υπάρξει έντονη ελληνική παρουσία.

Οι μασκότ των αγώνων είναι το σμέουρο Λι και το δαμάσκηνο Ιβ, τους οποίους ...συναντά κανείς σε πολλά σημεία της πόλης και που ήδη έχουν κλέψει την καρδιά μικρών και μεγάλων. Η Σερβία κάνει μεγάλη παραγωγή των δύο φρούτων παγκοσμίως και αυτός είναι και ο λόγος που επιλέχθηκαν για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός.

Με καταβολές από την πόλη είναι σχεδιασμένα και τα κυκλικά μετάλλια, τα οποία παρουσιάζουν ορόσημα της σερβικής πρωτεύουσας από τη μία μεριά και το λογότυπο της διοργάνωσης, από την άλλη. Τα μετάλλια ζυγίζουν 270 γραμμάρια και έχουν πάχος 14 χιλιοστά.