Σε πολύ άσχημες συνθήκες οι προπονήσεις των αθλητών στο Καυτανζόγλειο (Vid)

 Runbeat Team   20:46 03-08-2023  

Σε πολύ άσχημες συνθήκες οι προπονήσεις των αθλητών στο Καυτανζόγλειο (Vid)


Εικόνα… διάλυσης παρουσιάζει το Καυτανζόγλειο στάδιο, ένα από τα στάδια που προπονούνται Έλληνες αθλητές ενόψει σημαντικών διοργανώσεων, μεταξύ των οποίων και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Το ιστορικό στάδιο της Θεσσαλονίκης δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, με αποτέλεσμα η προετοιμασία των αθλητών να είναι επικίνδυνη, αλλά και δυσκολότερη.

Ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας κι ο αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής Στέλιος Αγγελούδης μίλησαν στην εκπομπή του OPEN, «Καλοκαίρι Yes», που παρουσιάζουν η Μαριάντα Πιερίδη, ο Τριαντάφυλλος και η Φελίσσια Τσαλαπάτη, το πρωί της Τετάρτης (02/08), για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Καυτανζόγλειο.

 

«Το πρόβλημα δυστυχώς δεν είναι μόνο το Καυτανζόγλειο. Το πρόβλημα είναι συνολικά οι αθλητικές υποδομές στη Θεσσαλονίκη. Είναι σε εγκατάλειψη. Είναι υποδομές, οι οποίες δεν υφίστανται. Άρα δεν μπορεί η πόλη να κρατήσει τους αθλητές υψηλού αγωνιστικού αθλητισμού. Ο Πύρρος θα μπορούσε να πει λεπτομέρειες. Είμαστε ένα χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ακριβώς ένα χρόνο. Οι Έλληνες αθλητές υψηλού επιπέδου αναγκάζονται χρόνια τώρα να κατεβαίνουν στην Αθήνα, παρά το γεγονός ότι έχουμε αθλητές από όλη την περιφέρεια που μας έχουν φέρει ολυμπιακά μετάλλια γιατί οι εγκαταστάσεις που θα έπρεπε να έχει η περιφέρεια όχι μόνο απλώς δεν επαρκούν, αλλά είναι ιδιαίτερα ελλειμματικές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Από τη μεριά του, ο Πύρρος Δήμας τόνισε: «Ο κάθε αθλητής προσπαθεί να βρει καλύτερες συνθήκες. Αν δεν βρει στη Θεσσαλονίκη θα τις βρει στην Αθήνα. Αν δεν τις βρει στην Αθήνα θα τις βρει κάπου αλλού. Δυστυχώς προσπαθεί να βρει καλύτερες εγκαταστάσεις ώστε να πετύχει το καλύτερο που μπορεί, αλλά προχθές άκουγα και την ομάδα πόλο που γύρισε με ένα ασημένιο από τον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και έλεγε ο αρχηγός της αποστολής τους, Ολυμπιονίκης κι αυτός και καταξιωμένος ότι έχουμε πρόβλημα με τις ώρες στα κολυμβητήρια. Πρέπει κάποια στιγμή η ομάδα πόλο θα έπρεπε να έχει ένα στάδιο δικό της και να προπονείται».