Σε έναν μήνα το Belles Historic Trail: Πέντε λόγοι για να λάβουμε μέρος

 Runbeat Team   21:01 17-08-2023  

Σε έναν μήνα το Belles Historic Trail: Πέντε λόγοι για να λάβουμε μέρος


Mε τον χρόνο να μετράει αντίστροφα για το φετινό Belles Historic Trail στις Σέρρες, οι διοργανωτές μας παρουσιάζουν πέντε βασικούς λόγους, για τους οποίους πρέπει να λάβουμε μέρος στους αγώνες ορεινού δρόμου που πραγματοποιούνται την Κυριακή 17.9.2023 στις πλαγιές της εμβληματικής οροσειράς της Κερκίνης ή Μπέλλες, που αποτελεί βόρειο φυσικό σύνορο της χώρας μας.

 

1. Θα τρέξουμε σε πανέμορφα βαθύσκιωτα μονοπάτια, με εναλλαγές εικόνων και χρωμάτων, ενός εμβληματικού βουνού που… έγραψε ιστορία.

2. Θα γνωρίσουμε ένα όμορφο χωριό με φιλόξενους ανθρώπους, που θα βρίσκονται στην πλατεία και στους δρόμους για να μας εμψυχώσουν.

3. Θα γευτούμε, μετά το τέλος του αγώνα, τοπικά εδέσματα που θα ετοιμάσουν γυναίκες του χωριού ή … βουβάλι στη γάστρα -και όχι μόνο- σε τοπικές ταβέρνες.

4. Θα δούμε δεκάδες σπάνια πουλιά, με μια βαρκάδα στην Κερκίνη που θεωρείται κορυφαίος υγρότοπος στην Ευρώπη.

5. Θα χαλαρώσουμε με ένα ζεστό μπάνιο, με νερό απευθείας από την καρδιά της γης, στα λουτρά Σιδηροκάστρου ή Αγκίστρου.

Με σημείο αφετηρίας και τερματισμού το Νέο Πετρίτσι, η διοργάνωση περιλαμβάνει τους αγώνες βουνού : «Belles Historic Trail» των 22 χλμ + 1.340 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς και «Sultanitsa Trail Run» 8 χλμ + 502 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς. Καθώς και τον παιδικό αγώνα (εντός του χωριού) «Riko Kids Run» 1,2χλμ+65 μ.Η διοργάνωση και οι βασικοί της αγώνες συμπεριλαμβάνονται στο ITRA National League.

 

Το Belles Historic Trail είναι μια καλή ευκαιρία για ένα όμορφο διήμερο στην περιοχή της Κερκίνης, με πολλά ενδιαφέροντα σημεία και με τη φύση -και λόγω εποχής- στα καλύτερά της. Μάλιστα οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει για τους συμμετέχοντες, έκπτωση σε τοπικά ξενοδοχεία και ταβέρνες, με σχετική Εκπτωτικό Κάρτα που θα λάβουν με την εγγραφή τους.

Για όσους και όσες αγαπούν το τρέξιμο σε ψηλά μονοπάτια, και στις πλαγιές ενός βουνού που έγραψε ιστορία, τότε οι αγώνες του Βelles Historic Trail αποτελούν δυνατή επιλογή για δυνατές συγκινήσεις, εκπληρώνοντας κάθε προσδοκία συνδυασμού ταχύτητας και αγώνα trail.

Πάρτε μια γεύση από την περυσινή διοργάνωση:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Πετριτσίου, σας περιμένει για μια ξεχωριστή δρομική εμπειρία.

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 09:00 📏 22 & 8,1 Km

Πληροφορίες & Εγγραφές: www.belleshistorictrail.gr