Σε Αττάλεια, Κύπρο και Ν. Αφρική η προετοιμασία του Μίλτου Τεντόγλου για το 2024

 Runbeat Team   17:18 13-10-2023  

Σε Αττάλεια, Κύπρο και Ν. Αφρική η προετοιμασία του Μίλτου Τεντόγλου για το 2024


Το καλοκαίρι του 2024 θα κορυφωθεί αγωνιστικά την 1η Αυγούστου με την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Η κορυφαία διοργάνωση του 2024 θα αποτελέσει τον μεγάλο στόχο του κορυφαίου Έλληνα αθλητή, που δεν είναι άλλος από τον Μίλτο Τεντόγλου. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι θα κληθεί το 2024 να υπερασπιστεί τρία χρυσά μετάλλια σε τρεις μεγάλες διοργανώσεις και για να μπορέσει να το πετύχει αυτό θα χρειαστεί να κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Και θα χρειαστεί να την κάνει μακριά από τα ελληνικά – ταλαιπωρημένα – στάδια και την Ελλάδα. Οι βάσεις που θα βάλει στη χειμερινή περίοδο θα είναι και αυτές που θα τον κρατήσουν φρέσκο και αποδοτικό μέχρι τη διοργάνωση του καλοκαιριού. Ο αθλητής αναχωρεί τη Δευτέρα (16/10) για την Αττάλεια της Τουρκίας, προκειμένου να κάνει το πρώτο – και δυσκολότερο – μέρος της προετοιμασίας του στο εντυπωσιακό προπονητικό κέντρο Gloria, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 28 Οκτωβρίου.

Η συνέχεια θα τον βρει για λίγες ημέρες στην Αθήνα ως να αναχωρήσει για την Κύπρο για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας (6-20/11). Το γκρουπ αφού κάνει γιορτές στην Ελλάδα θα αναχωρήσει για τη Νότιο Αφρική (3-22/1) σε μια περίοδο όπου ήδη θα έχει μπει στην προαγωνιστική περίοδο ενόψει των διοργανώσεων του κλειστού.

 

Ο Τεντόγλου σε μια από τις σημαντικότερες χρονιές της καριέρας του θα επιδιώξει να βρεθεί στα καλύτερα στάδια, να έχει πρόσβαση στις καλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις ώστε και να κάνει την δουλειά του και να αποφύγει τραυματισμούς.

Ο αθλητής είναι από τους λίγους Έλληνες που όχι μόνο θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο κλειστού της Γλασκόβης (1-3/3), αλλά θα διεκδικήσει να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο, που κατέκτησε πριν δύο χρόνια στο μήκος. Ο επόμενος μεγάλος στόχος του 25χρονου είναι να κάνει τρία τα χρυσά του μετάλλια σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης και φυσικά να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε το 2021 στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Ο κορυφαίος άλτης του μήκους στον κόσμο διανύει την καλύτερη αθλητική περίοδο της καριέρας του και αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι εμφανίσεις του στην επόμενη χρονιά.

Στο πρώτο μέρος της προετοιμασία δίπλα στον Πομάσκι θα βρίσκεται και ο πρωταθλητής του επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής. Ο τέταρτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και “ασημένιος” πέρυσι στο Ευρωπαϊκό κλειστού θα βρεθεί στην Αττάλεια για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Ο Καραλής αναμένεται να είναι από τους πρωταγωνιστές της χειμερινής περιόδου, αφού θα διεκδικήσει τη διάκριση στο Παγκόσμιο κλειστού, ενώ στη συνέχεια της χρονιάς θα διεκδικήσει τη διάκριση τόσο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, όσο και στους Ολυμπιακούς της Αθήνας.

Την προετοιμασία θα ακολουθήσει τόσο ο Ανδρέας Πανταζής που το καλοκαίρι πέτυχε 16,91 μ. στο τριπλούν κι έδειξε πως είναι σε θέση να διεκδικήσει ακόμη μεγαλύτερα άλματα, όσο και η Σπυριδούλα Καρύδη, που το 2023 είχε αφοσιωθεί στη σχολή της (σπουδάζει οδοντιατρική) και φέτος αναμένεται να ρίξει το βάρος της στις προπονήσεις ενόψει των κορυφαίων διοργανώσεων της χρονιάς.