Πρώτος αγώνας της σεζόν για τον Karsten Warholm στις 5/6 στο Ραμπάτ

 Runbeat Team   12:34 24-05-2022  

Πρώτος αγώνας της σεζόν για τον Karsten Warholm στις 5/6 στο Ραμπάτ


Από το Ραμπάτ θα ξεκινήσει τη θερινή σεζόν ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 400 μέτρα με εμπόδια, Karsten Warholm καθώς θα αγωνιστεί στο Wanda Diamond League που έχει προγραμματιστεί για τις 5 Ιουνίου.

Ο Νορβηγός αγωνίστηκε για τελευταία φορά τον Σεπτέμβριο, στο τέλος μιας χρονιάς κατά την οποία είχε ως απολογισμό ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και ένα απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ με 45.94.

 

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει ως στόχο να κατακτήσει ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον τον Ιούλιο και οι αγώνες του ξεκινούν  στη Διεθνή Συνάντηση Mohammed VI d'Athletisme de Rabat.

Ο Warholm αποφάσισε να μην αγωνιστεί στην έναρξη της σεζόν του Diamond League στη Ντόχα, αλλά πρόκειται να είναι «παρών» στο Όσλο στις 16 Ιουνίου.

Η Thompson-Herah επιστρέφει στα 100μ.

Αφού πέτυχε 10.54 στα 100 μέτρα στο Prefontaine Classic πέρυσι, η πέντε φορές χρυσή Ολυμπιονίκης της Τζαμάικα, Elaine Thompson-Herah, θα επιστρέψει στο Eugene's Hayward Field συμμετέχοντας στα 100μ. το ερχόμενο Σάββατο (28/5).

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια των 200 μέτρων, η Βρετανίδα Dina Asher-Smith και η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης των 100 μέτρων, η Τζαμαϊκανή, Shericka Jackson θα βρεθούν επίσης στην εκκίνηση του αγώνα που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Παρούσες θα είναι και άλλες σπουδαίες πρωταθλήτριες όπως η Sha'Carri Richardson, η Marie-Josee Ta Lou, η Mujinga Kambundji, η Briana Williams, η Teahna Daniels και η Twanisha Terry.

Η Kambundji θα αγωνιστεί επίσης στα 200 μέτρα, όπου θα αντιμετωπίσει τις Thompson-Herah, Shelly-Ann Fraser-Pryce και τη δύο φορές Ολυμπιονίκη στα 400μ. Shaunae Miller-Uibo από τις Μπαχάμες.

Μετά τον αγώνα στο Eugene, η Fraser-Pryce θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στο Charlety Stadium στις 18 Ιουνίου, όπου θα αναμετρηθεί με τις Kambundji, Ta Lou και την Ολλανδή δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Dafne Schippers στα 100 μέτρα στο Meeting de Paris.

Έχουν ήδη ανακοινωθεί για τη διοργάνωση, η οποία είναι η έβδομη στάση στη σεζόν του Diamond League, η Miller-Uibo και η Steven Gardiner.

Επόμενος αγώνας του Marcell Jacobs στο Όσλο

Στο Όσλο στις 16 Ιουνίου θα δώσει τον επόμενο αγώνα του ο Marcell Jacobs.

Ο Ιταλός έχει ανακοινωθεί για τα 100 μέτρα, το αγώνισμα στο οποίο κέρδισε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο πέρυσι.

Από εκεί και πέρα, στις λίστες συμμετοχής για το Pietro Mennea Golden Gala στη Ρώμη βρίσκονται ο Gianmarco Tamberi και ο Mutaz Barshim που θα δώσουν άλλη μία μάχη για την πρωτιά στο ύψος. Επίσης παρών θα είναι ο Jacobs στα 100μ και οι Asher-Smith και Miller-Uibo στα 200μ.