Πρωταθλητής Ευρώπης ανωμάλου δρόμου ο Jakob Ingebrigtsen! (Vid)

 Runbeat Team   16:17 12-12-2021  

Πρωταθλητής Ευρώπης ανωμάλου δρόμου ο Jakob Ingebrigtsen! (Vid)


Τον πρώτο του Ευρωπαϊκό τίτλο σε ανώμαλο δρόμο και σε επίπεδο ανδρών κατέκτησε πριν από λίγο ο απίστευτος Jakob Ingebrigtsen, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί για τη νίκη στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων των ανδρών και ολοκληρώνοντας με ιδανικό τρόπο μία ήδη επιτυχημένη χρονιά.





Σε έναν αγώνα γεμάτο με μεγάλα ονόματα, που τράβηξε όλα τα βλέμματα στο Δουβλίνο, ο νεαρός Νορβηγός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με χρόνο 30:15. Ο Τούρκος Aras Kaya πήρε τη δεύτερη θέση με εξαιρετική εμφάνιση σε 30:29, ενώ ο κορυφαίος Γάλλος δρομέας ανωμάλου δρόμου, Jimmy Gressier ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου με επίδοση 30:34.

Γάλλος τερμάτισε και στην τέταρτη θέση, με τον Hugo Hay να μην μένει πολύ πίσω από τον συμπατριώτη του, με χρόνο 30:38. Ο Michael Somers από το Βέλγιο έκοψε τη γραμμή του τερματισμού σε 30:38 επίσης και πήρε την 5η θέση στον αγώνα.

Στα 10 χιλιόμετρα των ανδρών δεν υπήρχαν Ελληνικές συμμετοχές, καθώς στην αποστολή της Εθνικής ομάδας που ταξίδεψε στο Δουβλίνο δεν υπήρχε κάποιος άνδρας της κατηγορίας.

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα στα 10 χιλιόμετρα ανδρών.

Ο τερματισμός του αγώνα, με τον Ingebrigtsen να παίρνει τη νίκη: