Πιστοποιήθηκαν από την ITRA οι αγώνες Sfakia Sky Marathon και Arkalos

 Runbeat Team   13:18 28-06-2023  

Πιστοποιήθηκαν από την ITRA οι αγώνες Sfakia Sky Marathon και Arkalos


Μέρος της ITRA θα είναι από φέτος και οι αγώνες ορεινού τρεξίματος Sfakia Sky Marathon και ο Arkalos που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν το διήμερο 28-29 Οκτωβρίου 2023.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν το ευχάριστο γεγονός που επιτρέπει πλέον στους μετέχοντες να συγκεντρώνουν βαθμούς που θα συμβάλλουν στον ατομικό τους δείκτη στην ITRA.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει:

 

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ο αγώνας ορεινού τρεξίματος Sfakia Sky Marathon και ο Arkalos είναι πλέον μέρος της ITRA!

Και οι δύο αγώνες μας έχουν πιστοποιηθεί από την ITRA, και τα χαρακτηριστικά των διαδρομών μας έχουν αλλάξει ελαφρώς. Η ITRA έχει το δικό της λογισμικό που ερμηνεύει αρχεία gpx, το οποίο οδηγεί πάντα σε κάποιες μικρές αλλαγές. Μπορούμε επομένως να θεωρήσουμε αυτές τις αλλαγές ως επίσημες και τελικές. Και έτσι:

1. Sfakia Sky Marathon: 44,1χλμ

Θετικά υψομετρικά: +3050, Αρνητικά υψομετρικά: -2480,

ITRA points: 2, Mountain level: 9.

2. Sfakia Vertical Run: 4,9χλμ,

Θετικά υψομετρικά: +680, Αρνητικά υψομετρικά: -100, ITRA points: 0, Επίπεδο Βουνού: 14.

Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι ότι κάθε δρομέας που θα ολοκληρώσει τον αγώνα μας θα λάβει μεμονωμένους πόντους που καθορίζουν επακριβώς το επίτευγμά του και αυτοί οι βαθμοί θα συμβάλλουν στον ατομικό του δείκτη ITRA.

Και τώρα με την ITRA μπορείτε να τρέχετε πιο γρήγορα!

Σας περιμένουμε στη Χώρα Σφακίων στις 28-29 Οκτωβρίου 2023, οι προετοιμασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη».