Πιάνει δουλειά ο ΠΣΑΚΑ με πρόεδρο την Μπελιμπασάκη και μέλη σπουδαίους πρωταθλητές

 Νίκη Μηλιαράκη   11:50 22-04-2022  

Πιάνει δουλειά ο ΠΣΑΚΑ με πρόεδρο την Μπελιμπασάκη και μέλη σπουδαίους πρωταθλητές


Θέμα χρόνου είναι πλέον να ανακοινωθεί και επίσημα η δημιουργία του Πανελλήνιου Συλλόγου Αθλητών Κλασικού Αθλητισμού καθώς έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες. Είναι μία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες, όμως υπήρχαν αρκετά γραφειοκρατικά ζητήματα που έπρεπε να λυθούν πριν τελικά οριστικοποιηθεί η δημιουργία του συλλόγου. Πλέον όλα έχουν τακτοποιηθεί, ενώ πριν από μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκαν και οι εκλογές από τις οποίες προέκυψε το πρώτο διοικητικό συμβούλιο που αποτελείται από πέντε μέλη.

 

Χρέη προέδρου αναλαμβάνει η Μαρία Μπελιμπασάκη, ενώ αντιπρόεδρος θα είναι ο Γιάννης Νυφαντόπουλος, ο οποίος παράλληλα έχει αναλάβει και τον ρόλο του αντιπροσώπου των αθλητών στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ. Γενική Γραμματέας είναι η Νικόλ Κυριακοπούλου, ταμίας ο Οδυσσέας Μουζενίδης και μέλος ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ.

Η επίσημη ανακοίνωση της δημιουργίας του ΠΣΑΚΑ, αλλά και του διοικητικού συμβουλίου αναμένεται τις επόμενες ημέρες.





Ήδη, πάντως, η νεοσύστατη διοίκηση έχει βάλει στο τραπέζι ιδέες και προτάσεις που θα βοηθήσουν την προσπάθεια των αθλητών και θα τους λύσει τα χέρια σε αρκετά καίρια ζητήματα. Πολλά θα εξαρτηθούν και από την ανταπόκριση των αθλητών και αθλητριών καθώς όσο περισσότερα μέλη αποκτήσει ο ΠΣΑΚΑ τόσο πιο ισχυρή φωνή θα αποκτήσει. Εξάλλου αυτό ήταν και το σκεφτικό ίδρυσης του συλλόγου καθώς τα μέλη της διοίκησης πιστεύουν ότι ενωμένοι είναι πιο εύκολο να διεκδικήσουν πράγματα για τη βελτίωση των συνθηκών προετοιμασίας τους.

Στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ αναμένεται να εγκριθεί η δημιουργία του συλλόγου και η επίσημη ανακοίνωσή του.