«Πέταξε» στα 5.80μ. και στην 4η θέση ο Καραλής στο επί κοντώ!

 Runbeat Team   15:35 03-08-2021  

«Πέταξε» στα 5.80μ. και στην 4η θέση ο Καραλής στο επί κοντώ!


Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Εμμανουήλ Καραλή στον τελικό του επί κοντώ, με τον Έλληνα πρωταθλητή να περνάει τα 5.80μ. και να κατακτά την 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Ο Εμμανουήλ Καραλής ξεκίνησε πρώτος το αγώνισμα και κατάφερε να περάσει με σχετική άνεση τα 5.55μ., καθώς και τα 5.70μ., ενώ με την πρώτη προσπάθεια πέρασε τα 5.80μ., ισοφαρίζοντας το ατομικό του ρεκόρ. Ωστόσο παρότι έδειχνε να έχει και το 5.87μ., έκανε τρεις άκυρες προσπάθειες με αποτέλεσμα να παραμείνει στην 4η θέση.

Τεράστια ψυχικά αποθέματα από τον Renault Lavillenie

Αξιοσημείωτο το γεγονός πως ο Lavillenie ναι μεν ήρθε λαβωμένος στο Τόκιο, όμως επιδείνωσε τον τραυματισμό του λίγο πριν τον τελικό, καθώς δεν πάτησε καλά το τραυματισμένο του πόδι σε ένα άλμα που πραγματοποίησε στην προθέρμανση. Όμως παρόλα αυτά ο Γάλλος ξεκίνησε τον αγώνα και κατάφερε να περάσει με πρησμένο αστράγαλο τα 5.80μ..

Ο κορυφαίος Γάλλος αθλητής του επί κοντώ προσπάθησε να περάσει τα 5.87μ., τα οποία άφησε μετά την πρώτη άκυρη ροσπάθεια, ενώ έπειτα στα 5.92μ. είχε δύο άκυρες προσπάθειες και δε μπόρεσε να μπει στη ζώνη των μεταλλίων για τρίτη συνεχόμενη Ολυμπιάδα.