Παρίσι 2024: Στην Ιταλία κατασκευάζεται το μωβ ταρτάν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

 Runbeat Team   14:06 10-04-2024  

Παρίσι 2024: Στην Ιταλία κατασκευάζεται το μωβ ταρτάν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες


Η γνωστή Ιταλική εταιρία Mondo θα προμηθεύσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν το ερχόμενο καλοκαίρι στο Παρίσι, ετοιμάζοντας ένα εντυπωσιακό μωβ ταρτάν, που θα βοηθήσει τους αθλητές του στίβου να πετύχουν τους στόχους τους διεκδικώντας μετάλλια και ρεκόρ.

Το ταρτάν κατασκευάζεται στην Άλμπα της Ιταλίας, με την Mondo να κατασκευάζει ταρτάν για Ολυμπιακούς Αγώνες πρώτη φορά το 1976 για την διοργάνωση του Μόντρεαλ. Οι Αγώνες στο Παρίσι θα είναι οι 13οι Ολυμπιακοί Αγώνες όπου η Mondo θα κατασκευάσει το ταρτάν του στίβου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρεία, το ταρτάν για τους αγώνες του καλοκαιριού μπορεί να προσφέρει καλύτερες επιδόσεις από εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

 

«Έχουμε αλλάξει το σχέδιο των κελιών στο κάτω στρώμα της πίστας σε σύγκριση με αυτό που χρησιμοποιείται στο Τόκιο» τόνισε ο Maurizio Stroppiana, αντιπρόεδρος του αθλητικού τμήματος της Mondo και γιος του ενός εκ των δύο ιδρυτών. «Αυτό μειώνει την απώλεια ενέργειας για τους αθλητές και την στέλνει πίσω σε αυτούς στο καλύτερο δυνατό σημείο της κίνησής τους».

Βέβαια οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στην διοργάνωση είναι υψηλού επιπέδου, συνεπώς δεν έχουν ανάγκη μία πίστα που θα τους βοηθήσει να σημειώσουν καλύτερες επιδόσεις. Παράλληλα, παρότι το ταρτάν θα είναι μωβ, θα είναι πιο… πράσινο από ποτέ, καθώς για να δημιουργηθεί έχουν χρησιμοποιηθεί πολλά ανακυκλώσιμα ή ανανεώσιμα υλικά.