Πανέτοιμη για την διάκριση στο Μουσκάτ η Εθνική ομάδα βάδην - Εκτός έμεινε ο Α. Παπαμιχαήλ

 Runbeat Team   17:35 03-03-2022  

Πανέτοιμη για την διάκριση στο Μουσκάτ η Εθνική ομάδα βάδην - Εκτός έμεινε ο Α. Παπαμιχαήλ


Δυνατή ομάδα αποτελούμενη από πέντε ικανές αθλήτριες θα κατεβάσει η χώρα μας στα 20χλμ. Βάδην στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων βάδην στο Μουσκάτ του Ομάν.

Η "χρυσή" πέρυσι στα 35χλμ βάδην στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή διοργάνωση, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, είναι σε πολύ καλή κατάσταση και θέλει να το επιβεβαιώσει και στον αυριανό αγώνα. Η αθλήτρια ξέρει πως οι καιρικές συνθήκες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο (ζεστή και υψηλά επίπεδα υγρασίας), ωστόσο είναι προετοιμασμένη να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό και να κάνει κούρσα τακτικής που θα της δώσει θέση ψηλά στην κατάταξη.

 

Η αθλήτρια έχει ατομικό ρεκόρ στην απόσταση 1.30.25, επίδοση που είναι στην πρώτη δεκάδα ανάμεσα στις 48 αθλήτριες που μετέχουν στον αγώνα. Με υψηλές προσδοκίες θα μπουν στον αγώνα και οι υπόλοιπες αθλήτριες.

Η Κυριακή Φιλτισάκου προέρχεται από την πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα των Μεγάρων στα 35χλμ. Βάδην, ενώ σε καλή κατάσταση έδειξαν πως είναι και η Όλγα ΦιάσκαΧριστίνα Παπαδοπούλου και Έφη Κουρκουτσάκη.

Συνολικά πέντε χώρες μετέχουν στη διοργάνωση με ομάδες, γεγονός που επιτρέπει στην ομάδα μας να έχει υψηλές προσδοκίες. Εκτός από την Ελλάδα, με συμμετοχή στο ομαδικό μετέχουν ακόμη οι Ινδία, Καζακστάν, Κίνα και Λιθουανία. Από κάθε ομάδα βαθμολογούνται οι τρεις αθλήτριες.

Την ευκαιρία να συγκεντρώσει πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον θα έχει ο Ανδρέας Παπαστεργίου. Ο αθλητής μετέχει στα 10χλμ βάδην Ανδρών Κ20 και θα έχει την ευκαιρία να συγκεντρώσει πολύτιμες εικόνες και εμπειρίες για το μέλλον.

 

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ επέστρεψε το βράδυ της Τετάρτης στην Ελλάδα από την Ντόχα, αφού δεν του επιτράπηκε να ταξιδέψει στο Ομάν. Ο αθλητής είχε κάνει - όπως επιβάλει ο ΕΟΔΥ - την αναμνηστική δόση εμβολίου μετά τη νόσηση, τον φετινό Ιανουάριο, ωστόσο δεν προχώρησε σε δεύτερη δόση, καθώς δεν είχε συμπληρωθεί το υποχρεωτικό διάστημα των τριών μηνών. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Ομάν, στην χώρα εισέρχονται μόνο όσοι έχουν κάνει δύο δόσεις εμβολίων. 

Η εθνική μας ομάδα θα επιστρέψει στην Ελλάδα την Κυριακή. 

Το πρόγραμμα

10.00 10χλμ βάδην Γυναικών Κ20

11.10 10χλμ βάδην Ανδρών Κ20

18.00 20χλμ βάδην Γυναικών