Παγκρήτιο Στάδιο: Σφηνωμένες στην αντικεραυνική προστασία οι λαμαρίνες-Προληπτικά κλειστή η γύρω περιοχή

 Νίκη Μηλιαράκη   16:38 30-01-2024  

Παγκρήτιο Στάδιο: Σφηνωμένες στην αντικεραυνική προστασία οι λαμαρίνες-Προληπτικά κλειστή η γύρω περιοχή


Νέα δεδομένα προέκυψαν μετά την αυτοψία από τους εναερίτες στο Παγκρήτιο Στάδιο καθώς διαπιστώθηκε ότι οι λαμαρίνες που αποκολλήθηκαν ναι μεν έχουν διπλώσει, αλλά παράλληλα έχουν μπλέξει με την αντικεραυνική προστασία του Σταδίου.

Όπως τόνισε μιλώντας στο runbeat.gr ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Γιάννης Τσαπάκης, «οι εναερίτες κατάφεραν με δυσκολία, λόγω των ισχυρών ανέμων, να ανέβουν από τον πυλώνα και κατέγραψαν τη ζημιά που έχει προκληθεί. Οι λαμαρίνες έχουν διπλώσει και κρατιούνται από την αντικεραυνική προστασία του σταδίου και τη ζελατίνα που έχουν από πάνω. Αποφασίσαμε το Στάδιο να παραμείνει κλειστό ως την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου και να κλείσουμε και την «Σπύρου Μουστακλή» στο κομμάτι που διέρχεται εξωτερικά το Παγκρήτιο υπό το φόβο να φύγει η λαμαρίνα. Θα γίνει νέα αυτοψία την Πέμπτη και θα κινηθούμε αναλόγως. Ουσιαστικά περιμένουν να επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες να ανέβουν οι εναερίτες και να αφαιρέσουν τις λαμαρίνες που έχουν αποκολληθεί. Οι μηχανικοί μας διαβεβαίωσαν ότι η ζημιά δεν είναι ίδια με αυτή που είχε προκύψει στο δυτικό στέγαστρο το 2014. Προς το παρόν το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κλείσουμε το Στάδιο και τη γύρω περιοχή και να περιμένουμε τη βελτίωση του καιρού. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σύντομα ο κόσμος να μπορεί να χρησιμοποιεί και πάλι τις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου τουλάχιστον εσωτερικά. Θα υπάρξει ενημέρωση τις επόμενες ημέρες».

 

Να τονίσουμε ότι ήδη έχει κλείσει ένα μεγάλο κομμάτι της «Σπύρου Μουστακλή» και το πάρκινγκ που βρίσκεται στη δυτική πλευρά.

Παγκρήτιο Στάδιο: Σφηνωμένες στην αντικεραυνική προστασία οι λαμαρίνες-Προληπτικά κλειστή η γύρω περιοχή runbeat.gr

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ηρακλείου επισημαίνει για το πρόβλημα που προέκυψε:

«Ολοκληρώθηκε η πρώτη αυτοψία των μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου και εναεριτών στο στέγαστρο του Παγκρητίου Σταδίου, τμήμα του οποίου είχε αποκολληθεί από τους θυελλώδεις ανέμους το βράδυ της Δευτέρας 29/1/24.

Όπως διαπιστώθηκε από τον πρώτο έλεγχο, το τμήμα που αποκολλήθηκε έχει σφηνώσει στο σύστημα της αντικεραυνικής προστασίας του Σταδίου και θα μπορέσει να απομακρυνθεί μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Παράλληλα, για λόγους προστασίας των διερχόμενων οδηγών, με απόφαση της Τροχαίας Ηρακλείου και τη συνεργασία της Δημοτικής Αστυνομίας, διεκόπη η κυκλοφορία στο τμήμα της οδού Σπ. Μουστακλή από τη συμβολή της με την παραλιακή λεωφόρο, έως και λίγο πριν τη συμβολή της με την οδό Λακωνίας».

Κλειστά και Στάδιο Ελευθερίας-Κολυμβητήριο

Την ίδια ώρα, το ΕΑΚΗ με ανακοίνωσή του κάνει γνωστό ότι το απόγευμα θα παραμείνουν κλειστά τόσο το Στάδιο Ελευθερίας όσο και το κολυμβητήριο Ηρακλείου στο Λίντο.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 30/1/2024, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων και κατόπιν σύστασης της Πολιτικής Προστασίας, το Στάδιο Ελευθερίας κα το Κολυμβητήριο Ηρακλείου, δε θα λειτουργήσουν το απόγευμα για λόγους πρόληψης και ασφάλειας».