Παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων: Δέκα μετάλλια ο απολογισμός της Ελλάδας στο Τάμπερε

 Runbeat Team   20:15 11-07-2022  

Παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων: Δέκα μετάλλια ο απολογισμός της Ελλάδας στο Τάμπερε


Με τη συμμετοχή του Παναγιώτη Αλιφέρη στον ημιμαραθώνιο Α40 έκλεισε η αυλαία των συμμετοχών της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων που φιλοξενήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Τάμπερε της Φιλανδίας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ολοκλήρωσε τον αγώνα του σε 1:20:42 και κατέλαβε την 13η θέση ανάμεσα σε 25 συμμετέχοντες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα στους αγώνες βετεράνων σπάνια έχει συμμετοχή στις μεγάλες αποστάσεις παρότι το δρομικό κίνημα στη χώρα μας παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη.

 

Όπως και να έχει η ελληνική αποστολή, η οποία αποτελούνταν από 28 αθλητές και αθλήτριες αναχώρησε από τη Φιλανδία έχοντας ως απολογισμό 10 μετάλλια, πανελλήνια και βαλκανικά ρεκόρ.

Ξεχώρισε η επίδοση του Γιώργου Φαρμάκη στο ύψος των ανδρών κατηγορίας Α55 καθώς η επίδοσή του αποτελεί πανελλήνιο, βαλκανικό ρεκόρ και παράλληλα είναι η 14η επίδοση όλων των εποχών. Επίσης εξαιρετική ήταν η Μάγδα Ροϊλίδου που στο πένταθλο ρίψεων πέτυχε δυο βαλκανικά ρεκόρ και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.  

Αναλυτικά, οι επιδόσεις των Ελλήνων:

Φαρμάκης Γιώργος: Χρυσό μετάλλιο στο ύψος Α55 με πανελλήνιο και βαλκανικό ρεκόρ

Μαγγανάς Βασίλης: ασημένιο μετάλλιο στη σφύρα Α65

Σκαματζούρας Οδυσσέας: χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν Α55 με πανελλήνιο και βαλκανικό ρεκόρ

Σαϊσανάς Νίκος: χάλκινο μετάλλιο στα 110μ. εμπ. Α35

Κοκκίνης Αλέξανδρος: χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. Α35

Ροϊλίδου Μάγδα: χρυσό μετάλλιο στο πένταθλο ρίψεων Γ70 με βαλκανικό και πανελλήνιο

Μάνδυλα Σμαράγδα: χρυσό στα 5.000μ. με πανελλήνιο ρεκόρ και ασημένιο μετάλλιο στα 1.500μ. Γ80 με βαλκανικό και πανελλήνιο ρεκόρ

Λύκου Φανή: χάλκινο μετάλλιο στο μήκος Γ45 με πανελλήνιο και βαλκανικό ρεκόρ

Επίσης πανελλήνιο ρεκόρ πέτυχε η Μαρία Πολομαρκάκη κατηγορίας Γ55 στο πένταθλο ρίψεων με 3.238 βαθμούς και η Άννα Δάφτσου στα 200μ. Γ50.