Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022: Η Ελλάδα δίνει το «παρών» στο συνέδριο της WA

 Runbeat Team   16:53 21-07-2022  

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022: Η Ελλάδα δίνει το «παρών» στο συνέδριο της WA


Παρουσία και συμμετοχή στο συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου, το οποίο είναι σε εξέλιξη παράλληλα με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, έχει η χώρα μας.

Ο γενικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ, Σωτήρης Κυρανάκος, είναι στο Όρεγκον και συμμετέχει στη σειρά σεμιναρίων, όπου έχει διοργανώσει η WA και αποσκοπούν στην αναβάθμιση των δράσεων των εθνικών ομοσπονδιών ανά τον πλανήτη.

 

Ένα από τα μεγαλύτερα σχέδια που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια του συνεδρίου, αφορά στο πρόγραμμα της WA για την ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού την επόμενη οχταετία (2022-2030). Την αρχική παρουσίαση του προγράμματος έκανε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Σεμπάστιαν Κόε, στο καλωσόρισμα για την έναρξη των εργασιών. Την ανάλυση ωστόσο του προγράμματος ανάλαβε ο Γιούλι Μπανκς, ο πρώην κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο τριπλούν, που είναι ο υπεύθυνος της παγκόσμιας εκστρατείας για τον στίβο από την World Athletics.

Ο Αμερικανός καλωσόρισε τους καλεσμένους και ταυτόχρονα παρουσίασε τις σκέψεις για τη δημιουργία δράσεων από όλες τις ομοσπονδίες, βασισμένες στις ανάγκες και στις προτεραιότητές της κάθε μίας. Στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργηθούν “πρέσβεις” που θα επικοινωνήσουν αυτή τη δράση.

 

Η Ελλάδα όχι απλά δήλωσε παρών σε αυτό αλλά θα συμμετάσχει και στις συζητήσεις για την ολοκλήρωση των προσπαθειών, που στόχο έχουν να βελτιώσουν πέντε βασικές παραμέτρους: τη “Βελτίωση Εγκαταστάσεων”, τα “Εκπαιδευτικά προγράμματα προπονητών- αθλητών”, τα “Προγράμματα για τις αναπτυξιακές ηλικίες”, τους “Τρόπους συνεργασίας με τους κρατικούς φορείς” και τον “Μαζικό αθλητισμό”. Ο Κυρανάκος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Γουίλι Μπανγκς και μάλιστα να του χαρίσει το συλλεκτικό μετάλλιο του Μαραθωνίου της Αθήνας.

Ο ΣΕΓΑΣ, με τον γενικό διευθυντή, Σωτήρη Κυρανάκο, έχει συμμετοχή σε όλα τα worκ shop και τις συζητήσεις που γίνονται αυτές τις ημέρες, παράλληλα με το συνέδριο της WA και έδειξε την πρόθεση της να συμμετάσχει δυναμικά μελλοντικά σε ανάλογες δράσεις.