Παγκόσμια Ομοσπονδία: Η Falilatou Tchanile-Salifou ανακηρύχθηκε «Γυναίκα της Χρονιάς»

 Runbeat Team   10:33 06-12-2023  

Παγκόσμια Ομοσπονδία: Η Falilatou Tchanile-Salifou ανακηρύχθηκε «Γυναίκα της Χρονιάς»


Η Falilatou Tchanile-Salifou ανακηρύχθηκε «Γυναίκα της Χρονιάς» στα πλαίσια των βραβείων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου.

Η Tchanile-Salifou έλαβε το συγκεκριμένο βραβείο ως αναγνώριση της αφοσίωσής της στην προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών και στην προώθηση της ισότητας των φύλων στον αθλητισμό. Ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας στίβου του Τόγκο, ο Tchanile-Salifou έχει επιδείξει εξαιρετικό έργο έχοντας πάρει σημαντικές αποφάσεις που έχουν αλλάξει προς το καλύτερο τη λειτουργία της Ομοσπονδίας στο Τόγκο.

 

Έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα που ονομάζεται «Girls Together for Sport and for Life» και έχει ως στόχο να προωθήσει τη συμμετοχή των γυναικών στον αθλητισμό και να ευαισθητοποίησε τα κορίτσια στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του Τόγκο. Το πρόγραμμα για την προώθηση του γυναικείου Αθλητισμού περιελάμβανε επίσης έναν αγώνα γυναικών, ο οποίος συγκέντρωσε 1500 συμμετέχοντες από το Τόγκο.

Η προσπάθεια της Tchanile-Salifou είχε ως αποτέλεσμα το 90% των κοριτσιών να επιστρέψουν στο σχολείο, έναντι 40% το 2022.Η δέσμευση της να αμφισβητήσει τα στερεότυπα και να προωθήσει τις γυναίκες σε ηγετικούς ρόλους κορυφώθηκε στο έργο «Θηλυκοποίηση των Κυβερνητικών Οργάνων».

«Είναι προνόμιο και τιμή για μένα που ανακηρύχθηκα Γυναίκα της Χρονιάς από την Παγκόσμια Ομοσπονδία για το 2023», δήλωσε η Tchanile-Salifou και πρόσθεσε: «Είναι τιμή που θα ήθελα να μοιραστώ με όλη την ομάδα μου. Μαζί έχουμε εργαστεί με νεαρά κορίτσια και νέες γυναίκες για να τις βοηθήσουμε να αποκτήσουν περισσότερη αυτονομία, περισσότερες ευκαιρίες ηγεσίας, περισσότερη ισότητα και περισσότερες ευκαιρίες συμμετοχής».

Είναι το δεύτερο ειδικό βραβείο που ανακοινώθηκε μετά τη βράβευση του Laurent Meuwly για τα προπονητικά του επιτεύγματα (δες ΕΔΩ).