Παγκόσμια Αποκλειστικότητα: Ο Εliud Kipchoge σε μια μοναδική συνέντευξη στο Runbeat.gr στις 5 Νοεμβρίου (Vid)

 Χρήστος Κώνστας   11:18 02-11-2021  

Παγκόσμια Αποκλειστικότητα: Ο Εliud Kipchoge σε μια μοναδική συνέντευξη στο Runbeat.gr στις 5 Νοεμβρίου (Vid)


Είναι εξαιρετική χαρά και πάνω απ΄ολα μεγάλη τιμή για την ομάδα του Runbeat να αποτελούμε ένα από τα ελάχιστα Ανεξάρτητα (Non Sponsored Media) Μέσα Ενημέρωσης Παγκοσμίως, με εξειδίκευση στον κόσμο του τρεξίματος, που εξασφάλισε συνέντευξη με τον μεγαλύτερο δρομέα όλων των εποχών Εliud Kipchoge.

O δις χρυσός Ολυμπιονίκης στο Μαραθώνιο (Ριο 2016-Τοκιο 2021) και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στην απόσταση, μίλησε για πρώτη φορά σε Ελληνικό Μέσο Ενημέρωσης και στον αρχισυντάκτη του Runbeat Xρήστο Κώνστα απαντώντας σε όλα όσα θα ήθελαν να γνωρίζουν οι εκατομμύρια λάτρεις του τρεξίματος σε όλο τον πλανήτη.

O Άνθρωπος που κατάφερε για πρώτη φορά στην αθλητική ιστορία της ανθρωπότητας να σπάσει το φράγμα των δυο ωρών στον Μαραθώνιο, κάνοντας πράξη το παγκόσμιο μήνυμα του "Νο Human Is Limited", μας μιλάει για την τιμή που του έκαναν οι "Αθάνατοι" της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να του απονείμουν τον τίτλο του καλύτερου αθλητή των Ολυμπιακών Αγώνων και τι σημαίνει για εκείνον αυτό το βραβείο.

Και αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες για την προπόνηση του :

- Ποιος είναι ο ρόλος της μυϊκής ενδυνάμωσης στο πρόγραμμά του; Βρίσκεται στο γυμναστήριο όλους τους μήνες του χρόνου; Τι ενδυνάμωση κάνει;

-Πόσο αργά τρέχει τα easy runs και γιατί ;

-Ποιος είναι ο εβδομαδιαίος χιλιομετρικός όγκος του και τι είδους προπονήσεις περιλαμβάνει ;

-Πόσο διαρκεί η περίοδο φορμαρίσματος του πριν από τον Μαραθώνιο;

-Ποιο πρωτόκολλο τροφοδοσίας ακολουθεί σε προπονήσεις, αγώνες και περίοδο αποκατάστασης ;

- Ποια στοιχεία θεωρεί ότι καθορίζουν έναν δρομέα και που πρέπει να εστιάσει για να δει βελτίωση;

Ο Άνθρωπος, που έχει κερδίσει 13 απο τους 15 Μajor Μαραθωνίους οπου έχει δώσει το παρών απο το 2013 μέχρι σήμερα καταγράφοντας ενα ακόμη ιστορικό στατιστικό χωρίς προηγούμενο στον Μαραθώνιο, δεν δίστασε να αποκαλύψει τα σχέδια του για το μέλλον,δίνοντας ειδήσεις που για πρώτη φορά βλέπουν το φώς της δημοσιότητας και αναμένεται να προκαλέσουν παγκόσμιες συζητήσεις:

-Θα συμμετάσχει ή όχι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι;

-Tι πρόκειται να κάνει μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του, θα ασχοληθεί με την προπονητική και με ποιες συνθήκες ;

Από αυτή τη συνέντευξη δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα. Μια σχέση που ¨κτίστηκε¨ από το 2004 όταν και έγινε για πρώτη φορά Ολυμπιονίκης στην Αθήνα. Λίγες μόνο ημέρες πριν τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ο Eliud Kipchoge απαντά στην πρόσκληση-ερώτηση του Runbeat και εξηγεί γιατί πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση θέλει να τρέξει έστω και μια φορά την ιστορική διαδρομή. Εκεί όπου ξεκίνησαν όλα πριν από 2.500 χρόνια περίπου και διαμόρφωσαν τον σημερινό κόσμο του Μαραθωνίου. Τον κόσμο που τον έχει αναδείξει ως τον Μεγαλύτερο Όλων των Εποχών.

Στις 5 Νοεμβρίου αποκλειστικά στο Runbeat.gr όλες οι απαντήσεις από τον Άρμστρονγκ της Γης" όπως χαρακτηρίστηκε λίγες μόνο στιγμές μετά την ιστορική στιγμή σπάζοντας το φράγμα των δύο ωρών στην απόσταση των 42.195 μέτρων

"No Human Is Limited…Runbeat is Unlimited"