Πάει για δύο νίκες ο Ingebrigtsen στο Diamond League της Ζυρίχης

 Runbeat Team   18:31 01-09-2021  

Πάει για δύο νίκες ο Ingebrigtsen στο Diamond League της Ζυρίχης


Η παρουσία του Ολυμπιονίκη στα 1.500μ., Jacob Ingebrigtsen, κλέβει την παράσταση στο Wanda Diamond League που θα πραγματοποιηθεί στη Ζυρίχη στις 8 Σεπτεμβρίου.

Το «χρυσό» παιδί της Νορβηγίας θα επιχειρήσει να αγωνιστεί σε δύο διαφορετικές κούρσες και συγκεκριμένα στα 5.000μ. που θα διεξαχθούν την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στο Sechseläutenplatz και στο αγώνισμά του, τα 1.500μ. την επόμενη μέρα στις 9 Σεπτεμβρίου στο Letzigrund.

Πρόκειται για μία τεράστια πρόκληση για τον 20χρονο Ολυμπιονίκη, όμως λαμβάνοντας κανείς υπ’ όψιν την εξαιρετική φόρμα που βρίσκεται είναι ικανός να φτάσει σε δύο νίκες.

Στον τελευταίο του αγώνα στα 3.000μ. στο μίτινγκ της Ελβετίας, ο Ingebrigtsen είχε πιστοποίησε την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται ξεπερνώντας τους χρόνους των Κενυατών Abel Kipsang και Jacob Krop με χρόνο 7:33.06. Στον συγκεκριμένο αγώνα τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Αιθίοπας Aregawi Berihu με χρόνο 7:33.39 και την τρίτη ο Stewart McSweyn με 7:35.06.

Νωρίτερα στο μίτινγκ του Eugene στην Αμερική είχε αγωνιστεί στον αγώνα μιλίου, όπου επίσης είχε καταλάβει την 1η θέση νικώντας τον Παγκόσμιο πρωταθλητή Timothy Cheruiyot με 3:47.24. Χρόνος που αποτελεί τον καλύτερο για φέτος, Εθνικό ρεκόρ Νορβηγίας, ρεκόρ Diamond League και παράλληλα αποτελεί τον ένατο καλύτερο χρόνο παγκοσμίως.