Π. Εμμανουηλίδου: «Τέτοιες επιδόσεις μου δίνουν κίνητρο για το μέλλον»

 Runbeat Team   16:17 29-06-2023  

Π. Εμμανουηλίδου: «Τέτοιες επιδόσεις μου δίνουν κίνητρο για το μέλλον»


Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου αποτελεί σίγουρα το next big thing του Ελληνικού στίβου, έχοντας καταφέρει ήδη από νεαρή ηλικία να ξεχωρίσει και να στέκεται με αξιώσεις δίπλα σε δυνατά ονόματα του παγκόσμιου στίβου. Ο ΣΕΓΑΣ ετοίμασε ένα αφιέρωμα για την ταλαντούχα Ελληνίδα σπρίντερ, στο οποίο μάλιστα φιλοξενούνται και δηλώσεις της. Αναλυτικά το αφιέρωμα:

Οι επιδόσεις της προκαλούν θαυμασμό. Το ίδιο εντυπωσιακός είναι και ο τρόπος που η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου διαχειρίζεται τη συμμετοχή της σε μια μεγάλη διοργάνωση. Παρά το νεαρό της ηλικίας της και την έλλειψη εμπειρίας σε μεγάλες διοργανώσεις καταφέρνει να στέκεται με αξιώσεις δίπλα σε δυνατά ονόματα του παγκόσμιου στίβου. Τελευταίο παράδειγμα η συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων.

 

“Δε σκέφτομαι τίποτα πριν τον αγώνα . Προσπαθώ να μη με αποσυντονίζουν οι άλλες αθλήτριες, θέλω να μένω συγκεντρωμένη, Η αλήθεια είναι πως δε μπορώ να το κάνω 100%, θέλω λίγο ακόμη εμπειρία. Στα 100 μ. στη διοργάνωση της Πολωνίας δεν έτρεξα καλά, δεν είχα καλή συγκέντρωση. Ωστόσο πιστεύω πως αυτό είναι κάτι που κούρσα με την κούρσα θα το πετύχω. Ανυπομονούσα να μπω να τρέξω, ειδικά μετά τα 100 μ., που ένιωθα πως υπήρχε ένα κενό και πως δεν έδωσα όσα θα μπορούσα. Ευτυχώς το κάλυψα στη σκυτάλη και στο 200άρι. Έχω παρατηρήσει πως πάντα στην πρώτη μου κούρσα σε μια μεγάλη διοργάνωση δεν είμαι όσο καλή θα ήθελα, στη συνέχεια σα να λύνω”, είπε η αθλήτρια και συμπλήρωσε για τις επιδόσεις που έχει σημειώσει:

“Είμαι πολύ χαρούμενη, που χρόνο με το χρόνο γίνομαι καλύτερη. Αυτός ήταν ο στόχος εξ αρχής. Αρχίζω σταδιακά και συνειδητοποιώ τις επιδόσεις που έχω καταφέρει να κάνω. Σε τόσο μικρή ηλικία κάνω τέτοιες επιδόσεις είναι κάτι που μου δίνει κίνητρο και για το μέλλον”.

Η αθλήτρια έχει την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη στις Γυναίκες Κ23 με 11.23 και την τρίτη στα 200 μ. με 22.85. Οι στόχοι της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Φινλανδίας είναι δικαίως υψηλοί, ενώ στο πλάνο υπάρχει πλέον και το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης.

“Από την αρχή της σεζόν οι στόχοι για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 ήταν να διεκδικήσω μετάλλιο και στις δύο αποστάσεις. Βασικά το σημαντικό είναι πως είμαι σταθερή σε αυτούς τους χρόνους, γιατί από ότι έχω δει όλες οι άλλες αθλήτριες δεν είναι τόσο σταθερές. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι μια διοργάνωση που δεν σκεφτήκαμε καθόλου. Τώρα βλέπουμε πως είμαστε στο ράνκινγκ, αν έρθει καλοδεχούμενο θα είναι”.

 

Η αθλήτρια βρέθηκε τυχαία στο στίβο, μαζι με φίλες της από το σχολείο. “Από τα 15 μου χρόνια κάνω στίβο. Από τους πρώτους αγώνες κέρδιζα στα 80 μ., ενώ είχα κάνει και 5,95 μ. στο μήκος στην 3η Γυμνασίου. Πριν έπαιζα ποδόσφαιρο. Έπαιρνα την μπάλα και έτρεχα και έβαζα γκολ. Μία ημέρα δύο φίλες μου, μου είπαν θα πάμε στίβο θα έρθεις; Δεν ήξερα καν τι είναι ο στίβος. Με είδε η κ. Κατερίνα και από την αρχή κατάλαβε ότι είμαι ταλεντάκι. Από τότε είμαι δίπλα στην κ. Κατερίνα. Έχουμε τέλεια σχέση, σαν αδελφές, έχουμε βρει τη χημεία μας. Οι προπονήσεις μας γίνονται κυρίως στη Θεσσαλονίκη και κάποιες στα Κουφάλια”, συμπλήρωσε.

Η Εμμανουηλίδου είναι από τα νεότερα μέλη της ελληνικής ομάδας Ανδρών/Γυναικών. Οι παλαιότεροι από την αρχή την αγκάλιασαν. “Με τους μεγάλους της ομάδας έχω πολύ καλή σχέση, με έχουν αγκαλιάσει. Με βλέπουν σαν την μικρή τους και μου αρέσει πολύ αυτό. Όλοι έχουν μια συμβουλή να μου δώσουν και αυτό μου αρέσει πολύ”, είπε η νεαρή.