Ολοκληρώθηκε η μεγάλη γιορτή των 34ων Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων

 Runbeat Team   10:10 02-10-2023  

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη γιορτή των 34ων Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων


Η μεγάλη γιορτή των 34ων Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων ολοκληρώθηκε χθες στη Μήλο με τη συμμετοχή 450 αθλητών και αθλητριών από 39 σωματεία. Οι συμμετέχοντες ήταν οι περισσότεροι μικροί σε ηλικία και πήραν το βάπτισμα του πυρός. Το πανέμορφο στάδιο της Μήλου γέμισε από παιδιά που έχουν όνειρα και στόχους στον στίβο. Παιδιά που θα αποτελέσουν το αύριο του ελληνικού κλασικού αθλητισμού.

Μιλώντας στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ, η Μαρία Κάσσου που κατάγεται από τη Λέσβο και πλέον πρωταγωνιστεί σε επίπεδο γυναικών θυμάται ότι «όταν ήμουν πολύ μικρή, έβλεπα τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες ως κάτι το μοναδικό, μια διοργάνωση που περίμενα πώς και πώς για να λάβω μέρος».

 

Φέτος η Κάσσου ήταν πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 3000μ. και 4η στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 το 2023. Βρέθηκε στη Μήλο ως πρέσβειρα του ΣΕΓΑΣ και ομιλήτρια στις εκδηλώσεις που προηγήθηκαν των αγώνων.

Μια άλλη επιτυχημένη πρώην πρωταθλήτρια, η Μαρία Μπελιμπασάκη δίδαξε σε 150 παιδιά της Μήλου τα μυστικά των βασικών κινήσεων του στίβου στο πλαίσιο του προγράμματος Kids Athletics. Η εικόνα με τους νεαρούς φίλους του κλασικού αθλητισμού να χαιρετίζουν το κοινό στις κατάμεστες, και τη δεύτερη μέρα της διοργάνωσης, εξέδρες, ήταν, ίσως η πιο όμορφη, αλλά και η πιο χαρακτηριστική των Αγώνων.

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη γιορτή των 34ων Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων runbeat.gr

Η χθεσινή τελευταία αγωνιστική ημέρα άνοιξε με τη νίκη του έμπειρου Άρη Δρίτσα του Παναξιακού στα 400 μ. με εμπόδια με χρόνο 55.57.

Στο τελευταίο άλμα και με έναν μόλις πόντο διαφορά αναδείχτηκε ο νικητής στο μήκος που ήταν ο Γρηγόρης Κεβορκιάν του Παναξιακού με 6.68 έναντι 6.67 του 18χρονου Νίκου Μίαρη του συλλόγου Καλλιπάτειρα Ρόδου.

Εξαιρετικός ήταν στα 200 μ. Κ18 ο Χούμπερτ Έρικ Λίλα του Ευδάμου Κω, ο οποίος σημείωσε νέο ρεκόρ Αγώνων για την κατηγορία με 22.70, ενώ ο πολύπειρος Μιχάλης Σταματόγιαννης επικράτησε στη σφαίρα με 14.25.

Στο ύψος γυναικών κέρδισε η Υπατία-Ανίτα Σωτηριανού της Ολυμπιάδας Χίου με 1.63 και στο μήκος η Μάρθα Νεαμονίτη του ίδιου συλλόγου με 5.64 και ευνοϊκό άνεμο 2.9 μ./δευτ..

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη γιορτή των 34ων Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων runbeat.gr

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με ένα νέο ρεκόρ Αγώνων στην κατηγορία ανδρών-γυναικών, αυτό που πέτυχε την πρώτη μέρα ο Γιώργος Κριτούλης του Έφηβου Χίου στα 3.000 μ. βάδην με επίδοση 12:21.20, που κατέρριψε το 12:40.39 του Αλέξανδρου Παπαμιχαήλ..

Οι 34οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες έκλεισαν με βραβεύσεις των αθλητών που κατέκτησαν πανελλήνιες νίκες και διακρίθηκαν σε διεθνείς αγώνες, αλλά και ένα μεγάλο πάρτι στο στάδιο της Μήλου. Το ραντεβού των νησιωτών ανανεώθηκε για το 2024 και το νησί της Ρόδου.

Όλα τα αποτελέσματα