Ο Παπαγιάννης επικεντρώνεται σε 100 μ. και 200 μ. με στόχο το Παγκόσμιο του Κάλι

 Runbeat Team   12:01 02-12-2023  

Ο Παπαγιάννης επικεντρώνεται σε 100 μ. και 200 μ. με στόχο το Παγκόσμιο του Κάλι


Ο Πέτρος Παπαγιάννης αποτελεί ένα νέο όνομα στο χώρο του στίβου. Πρόκειται για αθλητή με ταλέντο και προοπτική να κυνηγήσει στο μέλλον καλές παρουσίες στις διοργανώσεις της κατηγορίας Ανδρών. Ο 18χρονος αθλητής με συμμετοχή σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις των μικρότερων κατηγοριών, προετοιμασία ήδη για το νέο έτος με στόχο να διεκδικήσει τη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του Κάλι.

 

Τα 200 μ. και 400 μ. θα αποτελέσουν τα βασικά του αγωνίσματα, αφού για την ώρα θα αφήσει στην άκρη τα 400 μ. εμπ., αγώνισμα με το οποίο ασχολήθηκε με καλά μάλιστα αποτελέσματα, την περσινή σεζόν.

«Τα εμπόδια για την ώρα θα μείνουν στην άκρη. Δε μας βγήκε όπως θέλαμε, επίσης δε βοηθάει καθόλου το γεγονός ότι το στάδιο στο οποίο κάνουμε προπόνηση είναι μικρό κι έτσι δεν μπορούμε να δουλέψουμε όλα τα εμπόδια», είπε ο νεαρός που γυμνάζεται στη Σητεία με τον Ανδρέα Κριθαράκη.

«Είμαστε ευχαριστημένοι με την παρουσία μου στους αγώνες του 2023. Περίμενα σίγουρα κάτι καλύτερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, όπου στάθηκα και λίγο άτυχος στα εμπόδια που χτύπησα στο τελευταίο εμπόδιο. Ξεκίνησα τη χρονιά με όρεξη να κυνηγήσω ακόμη καλύτερες παρουσίες. Το ταλέντο από μόνο του δεν είναι αρκετό, σε φτάνει μέχρι ένα σημείο. Από εκεί και πέρα χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά για να πετύχεις τους στόχους σου».

Ο αθλητής στις 20 Δεκεμβρίου θα ταξιδέψει για δέκα ημέρες στην Κύπρο, όπου θα κάνει κοινή προετοιμασία με έναν άλλον ανερχόμενο αθλητή από την Κρήτη, τον Μύρωνα Ρεθυμνιωτάκη. Ο 17χρονος πρωταθλητής των ψηλών εμποδίων το 2024 θα ανήκει στην κατηγορία Κ20 και θα διεκδικήσει και αυτός τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο του Κάλι.

Ο Παπαγιάννης αναμένεται να κάνει κάποιες εμφανίσεις και στους αγώνες του κλειστού με στόχο να ξεπεράσει τον εαυτό του. Ο αθλητής έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό 21.76 στα 200 μ. και στα 48.91 400 μ, ενώ στον ανοιχτό έχει πετύχει 21.44 και 47.65, αντίστοιχα. Επίσης το 2023 αγωνίστηκε και στα 400 μ. εμπ. όπου πέτυχε 51.95.

Πηγή: segas.gr