Ο ξεχωριστός Κωνσταντίνος Γκελαούζος μένει στην ιστορία...

 Μάνος Μαρκάκης   21:52 16-11-2021  

Ο ξεχωριστός Κωνσταντίνος Γκελαούζος μένει στην ιστορία...


Η κορυφή λένε πως είναι για τους τολμηρούς. Είναι για τους ξεχωριστούς ανθρώπους που έχουν μοχθήσει για να φτάσουν εκεί. Έχουν αφοσιωθεί στους στόχους τους, δίνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στα στοιχεία εκείνα που χρειάζονται για να τους φέρουν στο υψηλότερο σημείο της καριέρας τους.

Επιβάλλεται να είσαι πειθαρχημένος σε όλα τα σημεία της καθημερινότητας που μπορεί να σε κρατήσουν στο δρόμο της επιτυχίας, απαιτείται να είσαι προσηλωμένος στους στόχους που οριοθετείς, ταπεινός σ’ αυτά που πρεσβεύεις και σεμνός στους γύρω σου. Στοιχεία που μπορούν να σε κάνουν πρότυπο ανθρώπου και στην προκειμένη περίπτωση, πρότυπο αθλητή.

 

Ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος είναι ο καλύτερος Έλληνας δρομέας των τελευταίων χρόνων και ένας από τους ελίτ Έλληνες όλων των εποχών στο αγώνισμά του. Δε μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Ή αν το θέλετε καλύτερα οι πράξεις και τα κατορθώματά του δεν αφήνουν κανένα σημείο αμφισβήτησης.

Ο τετράκις σερί πρωταθλητής Ελλάδας στο Μαραθώνιο (2017, 2018, 2019, 2021) καταφέρνει κάθε χρόνο, να αποδείξει πως η επιτυχία είναι πάντα θέμα επιλογών, δουλειάς και αφοσίωσης σ’ αυτό που υπηρετείς.

Η επιμονή και η προσήλωση είναι δύο καθοριστικά στοιχεία της επιτυχίας, όμως παράλληλα η σεμνότητα και το ήθος είναι χαρακτηριστικά που ακολουθούν έναν επιτυχημένο άνθρωπο. Είναι το αλατοπίπερο της επιτυχίας. Είναι τα στοιχεία εκείνα που σε κάνουν ξεχωριστό, αν βρεις τη σωστή συνταγή να τα… παντρέψεις.

Ο Κωνσταντίνος βρίσκεται στην κορυφή τα τελευταία χρόνια γιατί έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν ξεχωριστό, τόσο ως άνθρωπο όσο και ως αθλητή. Πρεσβεύει όλα τα στοιχεία που μπορούν να συνδυάσουν την επιτυχία με τη μετριοφροσύνη και την σεμνότητα.

Μπορεί την κορυφή να την έχουν κατακτήσει πολλοί, όμως λίγοι έχουν καταφέρει να παραμείνουν, γιατί όταν φτάνεις εκεί, ξεκινάει η πραγματική δοκιμασία, που με ταπεινότητα πρέπει να αντιμετωπίσεις τα πάντα γύρω σου.

Αν θέλεις να είσαι ξεχωριστός, αν θέλεις να περάσεις στην ιστορία, πρέπει να σέβεσαι το παρελθόν, να μην ξεχνάς από πού ξεκίνησες, να μην υποτιμάς τους γύρω σου και να είσαι συγκροτημένος. Απ’ αυτά φαίνεται η αξία ενός ανθρώπου και ο Κωνσταντίνος όχι μόνο το γνωρίζει καλά αλλά τα επιβεβαιώνει με κάθε ευκαιρία…