Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης δίνει την αφορμή για στήριξη στους σεισμόπληκτους

 Runbeat Team   13:16 06-10-2021  

Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης δίνει την αφορμή για στήριξη στους σεισμόπληκτους


Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης αποτέλεσε ένα από τα «θύματα» του σεισμού στο Αρκαλοχώρι, όμως οι διοργανωτές του παραμένουν δραστήριοι και εκτός αγωνιστικού χώρου και στηρίζουν έμπρακτα από την πρώτη στιγμή τους πληγέντες. Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Υγείας Αρκαλοχωρίου έκανε γνωστό ότι τα έσοδα που αντιστοιχούν σε 10.000 ευρώ από τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης θα δοθούν για τις ανάγκες των σεισμόπληκτων, αλλά και τρεις δράσεις που τρέχουν για τον ίδιο σκοπό. Παράλληλα ενημερώνει ότι θα ανακοινωθεί εν ενθέτω χρόνο η ημερομηνία διεξαγωγής του virtual Ημιμαραθωνίου Κρήτης.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο Αθλητικός Σύλλογος Υγείας Αρκαλοχωρίου και η οργανωτική επιτροπή του Ημιμαραθωνίου Κρήτης διαθέτει το ποσό των 10.000 ευρώ από τα έσοδα του Ημιμαραθωνίου Κρήτης για την ανακούφιση των πληγέντων από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου. Το ποσό αυτό θα διατεθεί για τις ανάγκες των σεισμόπληκτων όποτε κριθεί αναγκαίο σε συνεννόηση με το Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Λαμβάνουμε μηνύματα από αθλητές που έχουν δηλώσει συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης που θα διεξαγόταν στις 03 Οκτωβρίου 2021 οι οποίοι μας ζητάνε να μη στείλουμε τα πακέτα συμμετοχής για την διεξαγωγή του Virtual Ημιμαραθωνίου Κρήτης, αυτό δεν είναι δυνατό διότι όλα τα υλικά είχαν αγοραστεί καθώς ο αγώνας θα διεξαγόταν 6 ημέρες μετά το φονικό σεισμό.

Μέχρι τέλος του μήνα ,αφού σταματήσουν οι μετασεισμοί και μπορέσουμε να ανασυνταχθούμε θα ανακοινώσουμε την ημερομηνία που θα ξεκινήσει ο Virtual Ημιμαραθώνιος Κρήτης. Θα είναι μια πολύ ωραία εικόνα το μπλουζάκι του Ημιμαραθωνίου Κρήτης να τρέχει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες 70 εγγραφές για τον Virtual Ημιμαραθώνιο Κρήτης

Τρεις ακόμα δράσεις του Ημιμαραθωνίου αγάπης που τρέχουν για την στήριξη των σεισμοπαθών είναι:

*Η συλλογή δωροεπιταγών στα Super Markets Χαλκιαδάκη και ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ώστε να αγοραστούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς σε συνεννόηση με τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας. Μέχρι τώρα οι προσφορές σας έχουν ξεπεράσει το ποσό των 20.000 ευρώ! Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ https://bit.ly/3uIIBjo

 *Δημιουργία πλατφόρμας για την διαχείριση των εθελοντών που θέλουν να βοηθήσουν. Μπορείτε να δηλώσετεεθελοντής εδώ https://bit.ly/3uIIBjo

*Προπονήσεις ψυχαγωγίας για όλα τα παιδιά του Δήμου μας δείτε πληροφορίες εδώ: https://bit.ly/3Adg6va

Ευχαριστούμε όποιον έχει σταθεί μέχρι σήμερα στο πλευρό των σεισμοπαθών, υποσχόμαστε κι εμείς ότι θα είμαστε δίπλα τους μέχρι και το τελευταίο χιλιόμετρο αυτού του Υπερμαραθωνίου»!