Νικήτρια η Olyslagers στο ύψος που διεξήχθη στο κέντρο της Λοζάνης, τρίτη έμεινε η Mahuchikh

 Runbeat Team   13:19 30-06-2023  

Νικήτρια η Olyslagers στο ύψος που διεξήχθη στο κέντρο της Λοζάνης, τρίτη έμεινε η Mahuchikh


Με τον αγώνα ύψους που διεξήχθη στην Place Centrale της Λοζάνης άνοιξε χθες το βράδυ η αυλαία του Wanda Diamond League που το κυρίως… μενού του σερβίρεται σήμερα παρουσία τριών Ελλήνων αθλητών (δες λεπτομέρειες ΕΔΩ).

Στον χθεσινό αγώνα νικήτρια ήταν η Nicola Olyslagers από την Αυστραλία, η οποία  ισοφάρισε το ρεκόρ Ωκεανίας που παράλληλα αποτελεί την καλύτερη επίδοση για φέτος. Η  «ασημένια» Ολυμπιονίκης του Τόκιο ξεπέρασε τα 2.02μ. και έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

 

Δεύτερη ήταν η Iryna Gerashchenko από την Ουκρανία που ξεπέρασε τα 2.00μ. σημειώνοντας παράλληλα ατομικό ρεκόρ. Στην 3η θέση έμεινε το μεγάλο φαβορί του αγώνα, η Yaroslava Mahuchikh που δεν ανέβηκε πάνω από τα 1.97μ.

Η Olyslagers ξεκίνησε τον αγώνα της από τα 1.87 μέτρα και στη συνέχεια πέρασε τα 1.91μ., τα 1.94μ. και τα 1.97μ. με την πρώτη. Σ’ εκείνο το σημείο Olyslagers, Gerashchenko και Mahuchikh είχαν ακριβώς τις ίδιες προσπάθειες. Μετά τα 1.97μ. ξεκαθάρισαν τα πράγματα καθώς η Olyslagers πέρασε με την πρώτη τα 2.00μ., όπως και η Gerashchenko, όμως η  Mahuchikh  δεν τα κατάφερε και άφησε τις υπόλοιπες προσπάθειές της για τα 2.02μ. που επίσης όμως έμεινε χαμηλά.  Η Olyslagers ήταν η μόνη που πέρασε το συγκεκριμένο ύψος και πήρε τη νίκη.