Μετατέθηκε για τις 7 Ιουλίου το SkiritidaRun

 Runbeat Team   13:59 29-06-2024  

Μετατέθηκε για τις 7 Ιουλίου το SkiritidaRun


Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή της Σκιρίτιδας είχαν ως αποτέλεσμα το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να την εντάξει στην κλίμακα 4 και ως εκ τούτου η διεξαγωγή του SkiritidaRun αναβάλλεται.

Ο αυξημένος κίνδυνος για την πρόκληση πυρκαγιάς δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή των αγώνων, οι οποίοι μετατέθηκαν για τις 7 Ιουλίου.

 

Η ενημέρωση από τους διοργανωτές αναφέρει: «Η ασφάλεια όλων μας είναι προτεραιότητα. Γι’ αυτό το λόγο η αντίδραση της Οργανωτικής Επιτροπής του SkiritidaRun ήταν άμεση στην επιστολή που λάβαμε από την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το μεσημέρι της Παρασκευής (14:00).

Ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς (πορτοκαλί επίπεδο) λόγω των ισχυρών ανέμων που θα πνέουν στην περιοχή του Δάσους Σκιρίτιδας, καθώς και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, δεν επέτρεψε την διεξαγωγή του φεστιβάλ SkiritidaRun, το Σάββατο 29 Ιουνίου. Η απόφαση του Υπουργού είναι απόλυτα σεβαστή καθώς προτεραιότητα είναι η ασφάλεια όλων μας. Οι εκδηλώσεις για το SkiritidaRun θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024».