Μετατέθηκε για τις 27/8 ο 1ος Alfeios Trail Run

 Runbeat Team   19:00 08-08-2022  

Μετατέθηκε για τις 27/8 ο 1ος Alfeios Trail Run


Για το Σάββατο 27 Αυγούστου μετατέθηκε ο 1οςAlfeios Trail Run, ο οποίος είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί το περασμένο Σάββατο 6 Αυγούστου στην κοινότητα Καλυβακίων.

Αιτία για την αναβολή αποτέλεσε η καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την πρωτεύουσα του Δήμου, τα Κρέστενα, και τα γύρω χωριά.

 

Όπως έκαναν γνωστό οι διοργανωτές, οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 και θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο https://bit.ly/AlfeiosTrail

Η προκήρυξη αναφέρει:

«Η Περιβαλλοντική & Φυσιολατρική Ομάδα Καλυβακίων – “Ιέραξ”, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, σας ανακοινώνουν το επίσημο άνοιγμα των εγγραφών το 1ο Alfeios Trail Run “Ιέραξ Καλυβακίων” που θα πραγματοποιηθεί στα Νέα Καλυβάκια του Ανδρίτσαινας – Κρεστένων το απόγευμα Σαββάτου 27 Αυγούστου 2022.

Χαρακτηριστικά Αγώνα

Τόπος διεξαγωγής: Κεντρική Πλατεία Καλυβακίων Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Νομού Ηλείας

Ημερομηνία: Σάββατο 27 Αυγούστου 202

Εκκίνηση διαδρομής 12 χλμ. Ώρα 18:00 μμ

Εκκίνηση διαδρομής 5 χλμ. Ώρα 18:15 με

Εκκίνηση και τερματισμός στην κεντρική πλατεία Καλυβακίων του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

Πληροφορίες Διαδρομών

Η διαδρομή των 12 χλμ. Έχει αφετηρία και τερματισμό στο ίδιο σημείο την κεντρική πλατεία Καλυβακίων, με χρονικό όριο 2,5 ώρες. Το 90% της διαδρομής είναι χωμάτινος αγροτικός δρόμος και το υπόλοιπο 10% ασφάλτινος.

Η διαδρομή των 5 χλμ. Έχει αφετηρία και τερματισμό στο ίδιο σημείο την κεντρική πλατεία Καλυβακίων, με χρονικό όριο 1,5 ώρες. Το 60% είναι ασφάλτινος αγροτικός δρόμος και το υπόλοιπο 40% χωμάτινος παραποτάμιος δρόμος.

Οι διαδρομές έχουν σήμανση με κόκκινο χρώμα σε εμφανή σημεία, με ταινία έργου και με ξύλινες πινακίδες με το λογότυπο του αγώνα.

Δικαίωμα Συμμετοχής

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο ( 18 ) έτος της ηλικίας τους.

Ο κάθε αθλούμενος/η αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του απαραίτητου ιατρικού ελέγχου πριν τον αγώνα.

Η συμμετοχή αθλητών κάτω των 18 ετών θα πρέπει να συνοδεύεται από Υπεύθυνη Δήλωση γονέα ή κηδεμόνα η οποία θα πρέπει να είναι υπογεγραμμένη και να κατατεθεί στη Γραμματεία του αγώνα κατά την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής.

Εγγραφές

Οι εγγραφές έχουν ανοίξει και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 για την ομαλότερη λειτουργία και προγραμματισμό της αθλητικής εκδήλωσης.

Η δηλώσεις συμμετοχής στους αγώνες γίνονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο https://bit.ly/AlfeiosTrail

Το κόστος συμμετοχής είναι στα 5,00 ευρώ και στις δύο διαδρομές.

Η πληρωμή γίνεται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά.

Ασφάλεια

Η διοργάνωση έχει φροντίσει για την ασφάλεια των αθλούμενων με την παρουσία της Ομάδας Εθελοντών, που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα κατά μήκος των διαδρομών. Στο σημείο εκκίνησης – τερματισμού θα υπάρχει γιατρός και πλήρως επανδρωμένο ασθενοφόρο.

Ο κάθε αθλούμενος οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του και να παραχωρεί τη σειρά του σε πιο γρήγορους, που ζητούν να προσπεράσουν. Σε περίπτωση τραυματισμού, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα η Οργανωτική Επιτροπή, από συμμετέχοντες που αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό.

Η Οργανωτική Επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη σε τυχόν προβλήματα υγείας ή σωματική ακεραιότητας των αθλούμενων, που θα μετάσχουν στον αγώνα.

Παροχές

Στις διαδρομές των 5 και 12 χλμ Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, μετάλλιο για όλους τους αθλητές, τροφοδοσία στους σταθμούς και στον τερματισμό και ιατρική κάλυψη.

Όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Η Γραμματεία των αγώνων θα λειτουργήσει:

Την Παρασκευή 26/08/2022 από τις 10:00πμ έως 12:00μμ και από τις 17:00μμ έως 19:00μμ στο Κοινοτικό Γραφείο Καλυβακίων.

Το Σάββατο 27/08/2022 από την 16:00μμ στην κεντρική πλατεία Καλυβακίων. Για τις παραδόσεις των ήδη εγγεγραμμένων αθλητών, όπου θα ακολουθήσει και η σχετική ενημέρωση των διαδρομών.

Έπαθλα

Κύπελλο και μετάλλιο οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες των δύο διαδρομών

Αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες.

Τροφοδοσία

Οι σταθμοί θα είναι πλήρες με όλα τα απαιτούμενα προϊόντα: νερό – ισοτονικό- αναψυκτικά και γλυκά.

Για περιβαλλοντολογικούς λόγους ΔΕΝ θα δίνεται μικρό μπουκάλι νερού από τους σταθμούς. Όσοι αθλητές θέλουν να έχουν μαζί τους νερό κατά την διάρκεια του αγώνα (από σταθμό σε σταθμό) θα πρέπει να έχουν μαζί τους ατομικό υδροδοχείο το οποίο θα γεμίζεται στους σταθμούς τροφοδοσίας. Στην διαδρομή των 12 χλμ θα υπάρχουν δύο σταθμοί ανεφοδιασμού και στην διαδρομή των 5 χλμ ένας σταθμός.

Πληροφορίες

Για οποιαδήποτε απορία ή περαιτέρω διευκρινήσεις για τον αγώνα θα μας βρείτε στην Σελίδα μας στο Facebook: Alfeios Trail Run και στο κινητό τηλέφωνο: 6946686332 Γεωργακόπουλος Πάνος».