Μετά την μεγάλη ταλαιπωρία στο Γκέτεμποργκ πήγε στην Ισπανία και προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με εξαιρετικό χρόνο ο Gressier!

 Runbeat Team   15:42 04-06-2021  

Μετά την μεγάλη ταλαιπωρία στο Γκέτεμποργκ πήγε στην Ισπανία και προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με εξαιρετικό χρόνο ο Gressier!


Ο Jimmy Gressier επέμεινε, δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε εν τέλει να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο! Ο κορυφαίος Γάλλος δρομέας είχε την τελευταία του ευκαιρία να τρέξει κάτω από το όριο στα 5.000 μέτρα και να πάρει το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το κατάφερε στην Ουέλβα της Ισπανίας.

 

Να θυμίσουμε ότι ο Gressier θα είχε ακόμα μία ευκαιρία να πάρει την πρόκριση, στο meeting του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία πριν μερικές ημέρες, όμως δεν κατάφερε να λάβει μέρος, καθώς δεν μπόρεσε να κάνει PCR test εγκαίρως, λόγω των ταξιδιών που έκανε για να βρεθεί εκεί. Ο Γάλλος αναγκάστηκε να κοιμηθεί στο αεροδρόμιο της Σουηδίας και στη συνέχεια να επιστρέψει στη Γαλλία, για να «πετάξει» για την Ουέλβα της Ισπανίας.

Εκεί, ο Gressier επιβεβαίωσε ότι θα τα έδινε όλα και κατάφερε να πάρει τη νίκη στα 5.000 μέτρα με χρόνο 13:08.99, που αποτελεί τερματισμός κάτω από το Ολυμπιακό όριο. Σε μία από τις καλύτερες επιδόσεις στην ιστορία της Γαλλίας, ο κορυφαίος δρομέας είχε περάσει τα 3.000 μέτρα του αγώνα σε 7:56, ενώ έκανε το τελευταίο χιλιόμετρο σε 2 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα! Με την επίδοσή του ο Gressier έδειξε πόσο πολύ ήθελε να βρεθεί στο Τόκιο, ενώ το ίδιο έκανε και στον τερματισμό, εκεί όπου δάκρυσε συγκινημένος για το κατόρθωμά του.