Με Τεντόγλου, Στεφανίδη και Τζένγκο αύριο το Wanda Diamond League στη Λωζάνη

 Runbeat Team   10:43 29-06-2023  

Με Τεντόγλου, Στεφανίδη και Τζένγκο αύριο το Wanda Diamond League στη Λωζάνη


Με την παρουσία τριών Ελλήνων αθλητών διεξάγεται αύριο Παρασκευή 30/06 το Wanda Diamond League στη Λωζάνη.

Ο Μίλτος Τεντόγλου μετά την εξαιρετική του παρουσία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ομάδων την περασμένη εβδομάδα θα επιδιώξει ένα ακόμα μεγαλύτερο άλμα από τα 8.34μ. που έκανε στη Σιλέσια με κόντρα άνεμο. Ο Έλληνας πρωταθλητής του μήκους ευελπιστεί ότι οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλύτερες και θα του επιτρέψουν να βγάλει ένα μεγάλο άλμα.

Παρούσα στη Λωζάνη θα είναι και η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ των γυναικών.

 

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν έχει σταθερά άλματα φέτος, ψάχνει ακόμα τα πατήματά της, όμως η εμπειρία της είναι ικανή να την οδηγήσουν σε κάτι καλό.

Η Ελίνα Τζένγκο θα δώσει τον τρίτο της αγώνα μέσα σε μία εβδομάδα καθώς μετά το Ευρωπαϊκό Ομάδων αγωνίστηκε και στην Οστράβα την περασμένη Τρίτη. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό ανεβάζει ρυθμό σιγά-σιγά με απώτερο στόχο να είναι είναι έτοιμη στο Παγκόσμο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Από το αυριανό μίτινγκ ξεχωρίζει το αγώνισμα των 1500μ. όπου ο Jakob Ingebrigtsen και ο Lamecha Girma θα συναντηθούν για να οδηγήσει ο ένας τον άλλο σε μία ακόμη σπουδαία επίδοση. Και οι δύο αθλητές στο ξεκίνημα του μήνα σημείωσαν παγκόσμιο ρεκόρ στο Παρίσι. Ο πρώτος στα 2 μίλια και ο δεύτερος στα 3.000μ. Στιπλ. Η πρώτη μεταξύ τους συνάντηση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αύριο στη Λωζάνη.

Δυνατή κούρσα αναμένεται να γίνει και στα 5000 μέτρα, όπου ο Ολυμπιονίκης Joshua Cheptegei θα αντιμετωπίσει τον χρυσό Ολυμπιονίκη στα 10.000μ. Selemon Barega, ενώ παρόντες θα είναι και οι Berihu Aregawi, Telahun Haile Bakelewe, Birihu και Muktar Edris.

Στα 3000μ. στιπλ των γυναικών, η Sembo Almayew θα βρεθεί απέναντι στην Jackline Chepkoech, ενώ παρούσες θα είναι και οι Beatrice Chepkoech και Mekides Abebe.

Η παρουσία της Keely Hodgkinson ανεβάζει αυτόματα το ενδιαφέρον στα 800μ. των γυναικών την οποία θα ανταγωνιστεί η Κενυάτισσα Mary Moraa.

Από εκεί και πέρα στους αγώνες θα δώσουν το “παρών” και άλλοι σπουδαίοι αθλητές και σπουδαίες αθλήτριες.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ3 στις 21:00.

Το πρόγραμμα και οι λίστες συμμετοχής