Με Στεφανίδη και κορυφαίους πρωταθλητές το Wanda Diamond League του Λονδίνου

 Runbeat Team   12:03 22-07-2023  

Με Στεφανίδη και κορυφαίους πρωταθλητές το Wanda Diamond League του Λονδίνου


Η τελευταία συνάντηση της Wanda Diamond League πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης διεξάγεται αύριο Κυριακή 21/7 στο Λονδίνο με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών και αθλητριών.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία θα αγωνιστεί στο επί κοντώ με στόχο ένα καλό άλμα που θα της δώσει την απαραίτητη ώθηση ενόψει του Παγκοσμίου. Απέναντί της θα είναι η ελίτ του αγωνίσματος και συγκεκριμένα οι Katie Moon, Sandi Morris, Wilma Murto, Nina Kennedy, Holly Bradshaw και Tina Sutej.

 

Φυσικά επειδή πρόκειται για το τελευταίο αγωνιστικό τεστ πριν το Παγκόσμιο, το παρών θα δώσουν πολλοί σπουδαίοι αθλητές. Ξεχωρίζουν τα 5.000μ. γυναικών, εκεί όπου η Sifan Hassan θα βρεθεί αντιμέτωπη με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Gudaf Tsegay (και οι δύο είναι αήττητες φέτος) και την παγκόσμια πρωταθλήτρια cross-country Beatrice Chebet.

Από εκεί και πέρα ξεχωρίζουν η παρουσία των Ryan Crouser και Joe Kovacs στη σφαιροβολία, αλλά και των Kristjan Ceh, Daniel Stahl και Andrius Gudzius στη δισκοβολία.

Παρών θα είναι και ο Mutaz Barshim που ανεβάζει συνεχώς τον πήχη στο ύψος ενόψει του Παγκοσμίου, ενώ μεγάλη μάχη θα γίνει στο μήκος γυναικών καθώς παρούσες θα είναι οι Tara Davis-Woodhall, Ivana Vuleta, Quanesha Burks και Jazmin Sawyers.

Στα σπριντ η παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 200μ., Shericka Jackson και η πρωταθλήτρια των ΗΠΑ Sha'Carri Richardson θα βρεθούν αντιμέτωπες στα 100μ. για τρίτη φορά φέτος.

Στους άνδρες, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στα 200 μέτρα Noah Lyles θα επιδιώξει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του που κρατά από τον Αύγουστο του 2021. Θα αντιμετωπίσει Zharnel Hughe που κατέχει τον καλύτερο φετινό χρόνο τερματίζοντας τα 200μ. σε 19.77 καθώς και τους Letsile Tobogo και Alexander Ogando.

Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ, Wayde van Niekerk, θα μπει ως φαβορί στην κούρσα των 400μ. Ο Νοτιοαφρικανός φαίνεται να ξαναβρίσκει τη φόρμα του και να επιστρέφει στις μεγάλες επιδόσεις.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Grant Holloway θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιονίκη Hansle Parchment στα 110 μέτρα με εμπόδια, ενώ στα 400μ. εμπ. γυναικών παρούσα θα είναι η Femke Bol με κύριες αντίπαλές της τις Janieve Russell και Rushell Clayton.

Στα 800 μέτρα γυναικών οι διοργανωτές στοιχηματίζουν σε μία νίκη της Keely Hodgkinson. Η 21χρονη θα έχει δύσκολο έργο καθώς εκκίνηση θα πάρουν και οι Halimah Nakaayi, Natoya Goule-Toppin, Diribe Welteji, Catriona Bisset, Jemma Reekie και Anita Horvat.

Στα 3000μ. στιπλ γυναικών, η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ Beatrice Chepkoech θα αντιμετωπίσει την Κενυάτισσα Jackline Chepkoech και την Zerfe Wondemagegn (Αιθιοπία). Η πρωταθλήτρια Αμερικής, Kristlin Gear και η συμπατριώτισσά της Courtney Wayment βρίσκονται επίσης στη λίστα εκκίνησης.

Στα 1500 μέτρα ανδρών συμμετέχουν έξι άνδρες που έχουν τρέξει κάτω από τα 3:30 φέτος την απόσταση με επικεφαλής τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2019 Timothy Cheruiyot, τον Αμερικανό πρωταθλητή Yared Nuguse και τον πρωταθλητή της Κοινοπολιτείας Ollie Hoare.

Το πρόγραμμα