Με όλα τα αστέρια της η Ιταλία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cross Country

 Runbeat Team   12:02 30-11-2023  

Με όλα τα αστέρια της η Ιταλία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cross Country


Μία πλήρη ομάδα με σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες θα παρουσιάσει η Ιταλία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cross Country SPAR, το οποίο θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες στις 10 Δεκεμβρίου.

Ξεχωρίζει η παρουσία Nadia Battocletti, η οποία κέρδισε το χρυσό U20 το 2018-19, επανέλαβε την επιτυχία της και αγωνιζόμενη στην κατηγορία U23 το 2021-22, ενώ φέτος στα 23 της χρόνια θα κάνει το ντεμπούτο της ως γυναίκα τον επόμενο μήνα.

 

Μάλιστα εάν καταφέρει να νικήσει θα γίνει η πρώτη αθλήτρια στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Cross Country που θα έχει κερδίσει το χρυσό μετάλλιο σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 10.000 μέτρα, Yemaneberhan Crippa, είναι ένα άλλο όνομα που ξεχωρίζει στην ιταλική ομάδα. Στις 10 εμφανίσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cross Country μέχρι στιγμής, η Crippa έχει κατακτήσει πέντε μετάλλια, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού στην κατηγορία U20 το 2014-15 και του ασημένιου ως γυναίκα το 2019.

Η ομάδα μικτής σκυταλοδρομίας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο εντός έδρας πριν από δώδεκα μήνες και θα υπερασπιστεί τον τίτλο της στις Βρυξέλλες. Την ομάδα αποτελούν ο Pietro Arese, η Gaia Sabbatini, ο Yassin Bouih και η Iliass Aouani.


Η Ιταλία είναι η έβδομη πιο επιτυχημένη χώρα στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Cross Country SPAR με 15 χρυσά μετάλλια και 38 συνολικά.

Ολόκληρη η ιταλική ομάδα για τις Βρυξέλλες μπορείτε να βρείτε εδώ.