Με μεγάλες προσδοκίες στο Παγκόσμιο του Όρεγκον Στεφανίδη και Κυριακοπούλου

 Runbeat Team   15:31 14-07-2022  

Με μεγάλες προσδοκίες στο Παγκόσμιο του Όρεγκον Στεφανίδη και Κυριακοπούλου


Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει το απογευματινό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στο Όρεγκον.

Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου, επιστρέφουν σε μια διοργάνωση, στην οποία έχουν πολλά να θυμούνται. Οι δύο αθλήτριες, τα μοναδικά μέλη της ομάδας μας με μετάλλια στη διοργάνωση, θα συμμετάσχουν στον προκριματικό του επί κοντώ στο απογευματινό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας των αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

 

Ο προκριματικός του επί κοντώ των γυναικών θα ξεκινήσει στις 03.20 (ξημερώματα Σαββάτου για την Ελλάδα). Η Κατερίνα Στεφανίδη “χρυσή” το 2017 στο Λονδίνο και “χάλκινη” το 2019 στη Ντόχα μετέχει στο β’ προκριματικό γκρουπ και έχει ως πρώτο στόχο την πρόκριση στον τελικό. Το απευθείας όριο είναι 4,65 μ., ωστόσο είναι πιθανό η 12άδα να κλείσει χαμηλότερα. Η Στεφανίδη έχει ξεπεράσει φέτος τα 4,65 μ., όμως, οι προσδοκίες της στη διοργάνωση φτάνουν αρκετά υψηλότερα και συγκεκριμένα σε άλματα που θα της δώσουν τη διάκριση στον τελικό του αγωνίσματος, τα ξημερώματα Δευτέρας για την Ελλάδα. Η Στεφανίδη μετέχει για τέταρτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και έχει συμμετοχή σε δύο τελικούς.

Στο α’ προκριματικό γκρουπ μετέχει η “χάλκινη” το 2015 στο Παγκόσμιο του Πεκίνο, Νικόλ Κυριακοπούλου. Η έμπειρη αθλήτρια παίρνει μέρος στο έκτο πρωτάθλημα της καριέρας της και διεκδικεί την είσοδο της σε τελικό για τέταρτη φορά. Η Κυριακοπούλου έχει περάσει φέτος τα 4,50 μ., ωστόσο είναι σε θέση να κάνει εμφάνιση που θα της δώσει το άλμα της πρόκρισης. Ντεμπούτο στη διοργάνωση κάνει η Ελένη Πόλακ, που μετέχει στο α΄ γκρουπ. Η αθλήτρια, στους αγώνες της σεζόν άρχισε να βρίσκει το ρυθμό της γεγονός που της επιτρέπεται να σκέφτεται μια καλή πορεία στη διοργάνωση. Η Πόλακ έχει περάσει φέτος τα 4,50 μ. και το ατομικό της ρεκόρ είναι 4,70 μέτρα.

Τα διαδοχικά ύψη στο επί κοντω: 4,20 μ., 4,35 μ., 4,40 μ., 4,60 μ. και 4,65 μέτρα.

Λατιφλάρι και Σκαρβέλης στη σφαιροβολία

Με μεγάλες προσδοκίες στο Παγκόσμιο του Όρεγκον Στεφανίδη και Κυριακοπούλου runbeat.gr

Δύο ελληνικές συμμετοχές υπάρχουν στον προκριματικό της σφαιροβολίας (04.55 ξημερώματα Σαββάτου για την Ελλάδα). Ο Νικόλας Σκαρβέλης μετέχει στο α΄ προκριματικό γκρουπ και ως βασικό στόχο την βελτίωση του φετινού του 19,70 μέτρα. Στο β΄ προκριματικό γκρουπ μετέχει ο Τάσος Λατιφλάρι με στόχο να προσεγγίσει το ατομικό του 19,93 μέτρα. Το όριο πρόκρισης στον τελικό είναι 21,20 μέτρα.