Με κορυφαία ονόματα ο Διεθνής αγώνας ανωμάλου εδάφους της Σορίας

 Runbeat Team   13:39 30-10-2021  

Με κορυφαία ονόματα ο Διεθνής αγώνας ανωμάλου εδάφους της Σορίας


Το διεθνές πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος στη Σορία της Ισπανίας είναι προ των πυλών και να αναμένεται να δώσουν το «παρών» κορυφαίοι δρομείς από όλο τον κόσμο.

Ο αγώνας θα φιλοξενηθεί αύριο Κυριακή 31/10 στο Monte Valonsadero, ένα πανέμορφο δάσος στα περίχωρα της Σορίας στο οποίο κατά καιρούς έχουν πραγματοποιήσει την προετοιμασία τους κορυφαία ονόματα του δρομικού κινήματος όπως ο Ολυμπιονίκης του 1992 στα 1500μ., Fermin Cacho και ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του Μαραθωνίου το 1997, Abel Antón.

Στον αγώνα των 10χλμ θα λάβουν μέρος πολύ σπουδαίοι αθλητές, ενώ ξεχωρίζει η συμμετοχή του δίδυμου της Ουγκάντα ​​Thomas και Joel Ayeko (χωρίς οικογενειακούς δεσμούς) και του Thierry Ndikumwenayo από το Μπουρούντι.

 

Οι τρεις τους αποτελούν τα φαβορί για τη διεκδίκηση των πρώτων θέσεων, ενώ οι διοργανωτές Ισπανοί ποντάρουν στην εμπειρία του Ayad Lamdassem. Ο 40χρονος Ισπανός θα συμμετάσχει στον πρώτο του αγώνα από τότε που τερμάτισε πέμπτος στον μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Σημαντικό προβάδισμα και για τον Ισπανό Daniel Mateo που θα αγωνιστεί στο χώρο που πραγματοποιεί κάθε μέρα την προπόνησή του.

Στις γυναίκες ξεχωρίζει η παρουσία της Francine Niyomukunzi από το Μπουρούντι, η οποία προέρχεται από άλλους τέσσερις αγώνες αυτό το μήνα, ενώ είχε σημειώσει 31:46 στον αγώνα 10 χιλιομέτρων στην ιταλική πόλη Φορλί, όπου ήταν νικήτρια αφήνοντας δεύτερη την Κενυάτισσα Lucy Mawia Muli, η οποία επίσης θα είναι παρούσα στη Σορία. Ξεχωρίζει επίσης η συμμετοχή της Ayel Likina Amebaw από την Αιθιοπία.

Από εκεί και πέρα αναμένεται να ξεχωρίσει και το νέο αίμα στους αγώνες ανωμάλου εδάφους και συγκεκριμένα οι 20χρονες Mariana Machado και Lia Lemos από την Πορτογαλία.

Το αρνητικό για τους συμμετέχοντες είναι ότι οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βροχερή και θυελλώδη ημέρα την Κυριακή ωστόσο η θερμοκρασία θα είναι  στους 15 βαθμούς κελσίου.