Με φιλανθρωπικό σκοπό διεξάγεται την Κυριακή 28/8 ο «3ος Κραυξίδειος Αγώνας Δρόμου»

 Runbeat Team   17:18 25-08-2022  

Με φιλανθρωπικό σκοπό διεξάγεται την Κυριακή 28/8 ο «3ος Κραυξίδειος Αγώνας Δρόμου»


Έχοντας έναν σημαντικό σκοπό: να συγκεντρώσει χρήματα για την Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Λάρισας, η τοπική κοινωνία Κραννώνα του Δήμου Κιλελέρ διοργανώνει την προσεχή Κυριακή 28 Αυγούστου τον «3ο Κραυξίδειο Αγώνα Δρόμου».

Συνολικά θα διεξαχθούν τρεις αγώνες, ένας 14,5χλμ, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 9π.μ., ένας 5,4χλμ με ώρα εκκίνησης στις 9:15π.μ. και ένας για παιδιά 1 χιλιομέτρου που θα ξεκινήσει στις 9:30π.μ.

 

Η διαδρομή είναι κυκλική και περνάει από τον αρχαιολογικό χώρο της Κραννώνος, με τα μοναδικά ταφικά μνημεία αλλά και την κοινότητα Κάμπου.

Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση του αγώνα των 14,5 χιλιομέτρων ενώ όλες/οι οι τερματίσαντες θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής. Στο χώρο του τερματισμού θα προσφερθούν τοπικά εδέσματα.

Πρόκειται για μία διοργάνωση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Η συμμετοχή ανέρχεται στα 5 ευρώ και το σύνολο των εσόδων θα διατεθεί για τους σκοπούς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Λάρισας.

Δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά στην εξής διεύθυνση: https://agonasdromoukileler.wordpress.com/%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b5/

Με αφορμή τη διοργάνωση, ο Δήμαρχος Κιλελέρ, Θανάσης Νασιακόπουλος τόνισε: «Ο αθλητισμός όταν μπολιάζεται με τον πολιτισμό και την παράδοση, τη συσσωρευμένη βιούμενη ιστορική εμπειρία ενός λαού, έχει διαχρονική λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα. Ο Δήμος Κιλελέρ στηρίζει κάθε αθλητική δραστηριότητα αλλά και κάθε δράση η οποία αναδεικνύει την αρχαιοελληνική – πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας. Ευχαριστώ όλους τους φορείς για την πρωτοβουλία τους και παράλληλα συγχαίρω δημόσια τους διοργανωτές για την επιλογή τους τα έσοδα που θα προέλθουν από τον αγώνα να διατεθούν στην Ελληνική Αντικαρκινική εταιρεία, παράρτημα Λάρισας. Εκφράζω με αυτή μου τη δήλωση τη βεβαιότηταότι η συμμετοχή των αθλητών στον αγώναθα είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά».

Τον 3ο Κραυξίδειο Αγώνα δρόμου συνδιοργανώνουν η ΠΕΔ Θεσσαλίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Κιλελέρ, η Τοπική Κοινότητα Κραννώνα, ο Σύλλογος Γυναικών Κραννώνα και ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας.