Μαρία Μπελιμπασάκη για Ιακωβίδη: «Δεν είναι ένας είμαστε πολλοί»

 Runbeat Team   21:33 01-08-2021  

Μαρία Μπελιμπασάκη για Ιακωβίδη: «Δεν είναι ένας είμαστε πολλοί»


Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Θοδωρή Ιακωβίδη για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ώστε να είναι «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο δεν άφησε ασυγκίνητους τους υπόλοιπους αθλητές καθώς όλοι λίγο πολύ αντιμετωπίζουν ανάλογες δυσκολίες.

Τη δική της άποψη έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στα social media η Μαρία Μπελιμπασάκη εκφράζοντας τη στήριξή της όχι μόνο στον Θοδωρή Ιακωβίδη, αλλά σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες.

 

Η ανάρτησή της αναφέρει τα εξής:

«Άγνωστες ιστορίες πρωταθλητών που μάτωσαν για το εθνόσημο. Δεν είναι ένας. Είναι πολλοί. Και οι ιστορίες τους δεν θα δουν πότε το φως της δημοσιότητας. Θα παραμείνουν προσωπικά βιώματα μέσα τους, να τους βαραίνουν για χρόνια. Μα ένα γιατί τους βασανίζει. Ένα γαμώτο.

Γιατί δεν εκτιμήθηκε ο κόπος που κατέβαλα γι’ αυτήν την χώρα; Γιατί δεν με στήριξε η Πολιτεία και οι υπεύθυνοι της να αντέξω; Γιατί δεν μου παρείχαν αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις να αθληθώ και κινδυνεύω καθημερινά μέσα σε στάδια με προπολεμικό εξοπλισμό; Γιατί μου κόβουν τα χρήματα και με αφήνουν απλήρωτο 7 ολόκληρους μήνες εν μέσω Ολυμπιακής χρονιάς χωρίς λόγο; Γιατί βγαίνουν στα κανάλια και τα παρουσιάζουν όλα ιδανικά, μα ΚΑΝΕΙΣ δεν ρώτησε έναν αθλητή πως τα βγάζει πέρα; Και αν βγω να μιλήσω για το τι περνάω, θα το θάψουν. Γιατί περιμένουν όλοι από εμένα την διάκριση; Μα πώς να σας την προσφέρω Έλληνες και Ελληνίδες; Πώς να σας αποδείξω ότι μπορώ να σηκώσω όλα αυτά τα βάρη πάνω από τους ώμους μου; Η απάντηση είναι πως δεν μπορώ γιατί το πάλευα όλο αυτό ολομόναχος. Όχι γιατί δεν είμαι ικανός! Μην μπερδεύεστε. Αλλά γιατί δεν έχω στήριξη.Όλη μέρα στη δουλειά και μετά προπόνηση. Το σώμα να ουρλιάζει, μα η ψυχή να αντέχει. Με λιγοστά χρήματα, με την στήριξη της οικογένειας και των φίλων να καταφέρω το ακατόρθωτο. Και αν τόσα χρόνια μέσα μου έκαιγε μια μικρή φλόγα, αυτή της ελπίδας, που από μικρός έχω μάθει να κρατάω ζωντανή ότι θα τα καταφέρω, τώρα την βλέπω να μικραίνει. Να σβήνει σιγά σιγά. Δεν έχω πια κουράγιο να παλεύω. Τα έδωσα όλα. Για σένα εαυτέ μου. Για σένα πατρίδα μου. Για σένα Ελλάδα μου.

Και εσείς, που με αφήσατε να παλεύω μόνος μου με τα κύματα να θυμάστε ότι όλοι κρίνονται αργά ή γρήγορα από τα έργα τους. Και εσείς θα κριθείτε για τα δικά σας.

Υγ: Θοδωρή δεν είσαι μόνος. Είμαστε όλοι οι πρωταθλητές στο πλευρό σου. Για να ανεβάσουμε τον αθλητισμό στην Ελλάδα και τον κόσμο εκεί που του αξίζει. Και όχι για να τον θάψουμε στα Τάρταρα.

#HellasTeam».