Μαραθώνιος Άμστερνταμ: Tola και Tanui έσπασαν τα ρεκόρ κούρσας σε άνδρες και γυναίκες! (Vid)

 Runbeat Team   15:40 17-10-2021  

Μαραθώνιος Άμστερνταμ: Tola και Tanui έσπασαν τα ρεκόρ κούρσας σε άνδρες και γυναίκες! (Vid)


Εξαιρετικές εμφανίσεις σημείωσαν οι Αφρικανοί δρομείς στον μαραθώνιο του Άμστερνταμ που έγινε σήμερα στην Ολλανδία, σπάζοντας τα ρεκόρ κούρσας σε άνδρες και γυναίκες!

 

Ο Αιθίοπας Tamirat Tola τερμάτισε πρώτος με χρόνο 2:03:38 από τους άνδρες και κατέρριψε το ρεκόρ του Κενυάτη Lawrence Cherono, το οποίο ήταν 2:04:06. Ο Tola βρέθηκε στο γκρουπ των έξι δρομέων που είχαν ξεχωρίσει από το 35ο χιλιόμετρο και μετά, και κράτησε την «πρωτιά» στα τελευταία τρία χιλιόμετρα και έφτασε στη μεγάλη επίδοση.

 

Δεύτερος, αρκετά κοντά στο προηγούμενο ρεκόρ κούρσας τερμάτισε ο Bernard Koech από την Κένυα με 2:04:07, ενώ τρίτος βρέθηκε ο Leul Gebresilase με τον ίδιο χρόνο. Πολύ καλές επιδόσεις από τους Αφρικανούς δρομείς στην Ολλανδία.

Το ρεκόρ κούρσας στις γυναίκες έσπασε η Angela Tanui από την Κένυα, που σημείωσε χρόνο 2:17:57 για να ξεπεράσει τον προηγούμενο κορυφαίο χρόνο που είχε στην κατοχή της η Degitu Azimeraw από το 2019 με 2:19:26. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Maureen Chepkemoi με 2:20:18 και στην τρίτη η Haven Hailu με 2:20:19.

Πρωταθλητές Ολλανδίας αναδείχθηκαν οι Khalid Choukoud (2:10:25) από τους άνδρες και Ruth van der Meijden (2:29:56) από τις γυναίκες. Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως τον τίτλο του πρωταθλητή Ολλανδίας δεν υπερασπίστηκε ο Abdi Nageeye, που απουσίαζε από το Άμστερνταμ λόγω της προετοιμασίας του για τη Νέα Υόρκη.