Μ. Βρετανία: Έντονες οι αντιδράσεις για την ομάδα του παγκοσμίου, «νίπτει τας χείρας» του ο Κόε

 Runbeat Team   14:09 01-08-2023  

Μ. Βρετανία: Έντονες οι αντιδράσεις για την ομάδα του παγκοσμίου, «νίπτει τας χείρας» του ο Κόε


Σάλος έχει προκληθεί στις τάξεις των Βρετανών αθλητών με την απόφαση της Ομοσπονδίας στίβου να αποκλείσει αθλητές και αθλήτριες που είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης μέσω ράνκινγκ.

Η αντίδραση όσων αποκλείστηκαν είναι έντονη, ενώ χθες κλήθηκε να πάρει θέση για το θέμα ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Σεμπάστιαν Κόε, ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι δεν μπορεί να παρέμβει στις αποφάσεις Ομοσπονδιών-μελών της World Athletics.

Συνολικά 19 αθλητές και αθλήτριες που προκρίνονταν στο Παγκόσμιο έμειναν εκτός αποστολής, όμως αυτό δεν είναι ένα θέμα που θα λύσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

 

«Δεν υπάρχει ένα ενιαίο σχέδιο επιλογής σε ένα άθλημα με περισσότερες από 200 ανταγωνιστικές χώρες. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό η επιλογή των ομάδων να γίνεται αποκλειστικά από τις Ομοσπονδίες-μέλη. Η Βρετανία πιθανότατα θέλει μία ομάδα που να είναι ικανή να κατακτήσει μετάλλια. Δεν νομίζω ότι είναι δουλειά της World Athletics να αποφασίσει ποιο τρόπο επιλογής θα εφαρμώσει η κάθε χώρα», είπε ο Κόε.

«Νιώθω σαν να με κλέβουν»

Από την άλλη πλευρά, δικαιολογημένη μπορεί να θεωρηθεί και η οργή όσων έμειναν εκτός ενώ θα μπορούσαν να αγωνιστούν στην Βουδαπέστη. Μπορεί να μην είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μετάλλιο, αλλά η εμπειρία θα ήταν μοναδική. Η Linda Nielson για παράδειγμα είναι στην 27η θέση στον κόσμο στα 400 μέτρα με εμπόδια γυναικών και εξέφρασε δημόσια τη δυσαρέσκειά της που έμεινε εκτός Παγκοσμίου.

 «Νιώθω σαν να με κλέβουν. Ποιος πιστεύεις ότι είσαι για να το αρνηθείς για λογαριασμό των αθλητών; Δεν βοηθά στη βελτίωση του αθλήματος στη χώρα μας που νομίζω ότι ούτως ή άλλως πεθαίνει», είπε ο Nielson.