Μ. Αναγνώστου: «Θέλω νέα ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό»

 Runbeat Team   14:56 20-09-2022  

Μ. Αναγνώστου: «Θέλω νέα ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό»


Πανέτοιμος να κυνηγήσει νέες μεγάλες επιδόσεις και διακρίσεις είναι ο Μάριος Αναγνώστου, όπως δήλωσε μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ. Ο αθλητής από την Λαμία που τα τελευταία χρόνια είναι πρωταγωνιστής στις κούρσες αντοχής και δρόμου σε ανώμαλο έδαφος, έχει ήδη ξεκινήσει τις προπονήσεις του θέτοντας μεγάλους στόχους.

«Η προετοιμασία έχει ξεκινήσεις καλά και με πολύ διάθεση για δουλεία. Φέτος είχαμε στο γκρουπ και την προσθήκη της Ισμήνης Παναγιωτοπούλου, έχουμε ξεκινήσει όλοι μαζί με στόχο μια καλή σεζόν», σχολίασε ο Αναγνώστου, και συνέχισε: «Αυτήν τη στιγμή προετοιμάζομαι με αρχικό στόχο τα πρωταθλήματα του δρόμου σε ανώμαλο έδαφος, αρχής γενομένης από τον αγώνα στα Τρίκαλα».

 

Σχετικά με τους στόχους που έχει θέσει φέτος, μαζί με τον προπονητή του, είναι ξεκάθαρος: «Φέτος θέλω να τρέξω κάτω από τα 8 λεπτά στα 3.000μ. στον κλειστό στίβο. Θα δούμε εάν θα αγωνιστώ και στα 1.500 μέτρα. Τώρα, σχετικά με τον ανοιχτό στίβο πάμε για κάτω από 14 λεπτά στα 5.000μ. και για κάτω από 29 λεπτά στα 10.000 μέτρα. Είναι στις δυνατότητές μου και θα κυνηγήσω αυτούς τους χρόνους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αθλητής του Σάββα Κουμπούρα.

Στα πλάνα του νεαρού πρωταθλητή των δρόμων αντοχής, είναι και οι αγώνες δρόμων στο πλαίσιο του Μαραθωνίου Αθήνας, του Αυθεντικού, (5 χιλιόμετρα & 10 χιλιόμετρα) όπου έχει αγωνιστεί και στο παρελθόν.

«Φυσικά, στο μυαλό μου είναι πάντα η συμμετοχή στο Μαραθώνιο. Δεν έχουμε αποφασίσει με τον προπονητή μου εάν θα μπω στα 5χλμ. ή στα 10 χιλιόμετρα. Θα το δούμε, όσο πλησιάζουμε στον αγώνα. Είναι ένας αγώνας στον οποίο πάντοτε συμμετέχω και τρέχω με δυνατά. Το συναίσθημα να τερματίζεις στο Παναθηναϊκό στάδιο είναι συγκλονιστικό. Ειδικά όταν μπαίνεις στο στάδιο, ακούς το όνομα σου και τον κόσμο να φωνάζει. Σίγουρα οι μαραθωνοδρόμοι το αισθάνονται πιο έντονα και διαφορετικά από εμάς. Αλλά γενικά, είναι κάτι φανταστικό», τόνισε ο αθλητής της Αναγέννησης Λαμίας.

 

Μετρώντας ήδη πολλές συμμετοχές σε πρωταθλήματα και μεγάλους αγώνες φορώντας το εθνόσημο στο στήθος, ο Μάριος Αναγνώστου δεν μπορεί να μην σκέφτεται την συμμετοχή του με την Εθνική Ομάδα, στις μεγάλες διοργανώσεις του ερχόμενου καλοκαιριού.

«Η συμμετοχή με την Εθνική στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, είτε στα 3.000μ. είτε στα 5.000μ. είναι σίγουρα ένα μεγάλο κίνητρο και θέλω να είμαι εκεί».