Λαφονήσιος Δρόμος 2023: Τρέξε στον ιστορικό αγώνα – Δήλωσε συμμετοχή!

 Runbeat Team   18:14 12-08-2023  

Λαφονήσιος Δρόμος 2023: Τρέξε στον ιστορικό αγώνα – Δήλωσε συμμετοχή!


Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Πλοκαμιανών Κισάμου, η Ομάδα Δρομέων Υγείας Κισάμου, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Δήμος Κισάμου διοργανώνουν για άλλη μια χρονιά τον Ιστορικό αγώνα τρεξίματος με την ονομασία «Λαφονήσιος Δρόμος» αφιερωμένος στα θύματα της Σφαγής του Λαφονησιού το 1824 (199 χρόνια μετά).

 

Φέτος λόγω του περιορισμού πρόσβασης οχημάτων στην παραλία του Λαφονησιού και κυρίως για λόγους ασφαλείας των συμμετεχόντων δεν θα υπάρχει διέλευση ή τερματισμοί στην περιοχή του Λαφονησιού και θα υπάρχουν τροποποιήσεις στις διαδρομές. Ο Λαφονήσιος Δρόμος 2023 θα περιλαμβάνει 2 νέες διαδρομές. Την διαδρομή Στόμιο - Χρυσοσκαλίτισσα των 5 Χλμ. και την διαδρομή Λιβάδια - Χρυσοσκαλίτισσα των 10 Χλμ, όπου και οι 2 διαδρομές θα τερματίζουν στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής Χρυσοσκαλίτισσας

Ακολουθούν λεπτομέρειες & κανονισμοί για την διεξαγωγή του Λαφονησιού Δρόμου 2023

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023, 17:30 μ.μ.

ΜΕΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:Χρυσοσκαλίτισσα, Στόμιο, Λιβάδια (Δ.Ε. Ιναχωρίου, Δήμος Κισάμου, Χανίων). Επαρχιακή οδός Λιβάδια – Στόμιο – Χρυσοσκαλίτισσα.

ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: 

·ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ: Ι.Μ. Χρυσοσκαλίτισσας (Αύλειος χώρος: https://bit.ly/chrysoskalitissa ). (Θα υπάρχει μετακίνηση των αθλητών με λεωφορείο από εκεί προς στα σημεία εκκίνησης)

·Για τον Αγώνα των 5 Χλμ. σημείο εκκίνησης είναι στο Στόμιο https://bit.ly/5km-start.

·Για τον Αγώνα των 10 Χλμ. σημείο εκκίνησης είναι στο χωριό Λιβάδια https://bit.ly/10km-start.

·Σημείο τερματισμού και για τους 2 Αγώνες είναι στην Ι.Μ. Χρυσοσκαλίτισσας (Αύλειος χώρος: https://bit.ly/chrysoskalitissa ).

ΤΥΠΟΣ ΑΓΩΝΑ - ΔΙΑΔΡΟΜΗ:Αγώνας Δρόμου που περιλαμβάνει 2 διαδρομές. Την διαδρομή Στόμιο - Χρυσοσκαλίτισσα απόστασης 5 Χλμ. & την διαδρομή Λιβάδια – Χρυσοσκαλίτισσα των 10 Χλμ. Και οι 2 διαδρομές διέρχονται από δημόσια ασφαλτοστρωμένη επαρχιακή οδό όπως επίσης και από τον οικισμό και γειτονιές της Χρυσοσκαλίτισσας. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να κινούνται στην ΔΕΞΙΑ πλευρά του οδοστρώματος. Και οι 2 διαδρομές θα εκκινήσουν ταυτόχρονα στις 17:30 μ.μ.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Για την ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ 5 Χλμ δικαίωμα συμμέτοχης έχουν ενήλικοι και ανήλικοι από 12 ετών και άνω, ενώ για την ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ 10 Χλμ μπορούν να συμμετάσχουν ανήλικοι και ενήλικες από 16 ετών και άνω. Ο αγώνας γενικά απευθύνεται σε αθλητές και μη, δρομείς και σε απλό κόσμο που τους αρέσει το τρέξιμο. Συνιστάται στους συμμετέχοντες να είναι καλά στην υγεία τους και αναλαμβάνουν προσωπικά την ευθύνη του απαραίτητου ιατρικού ελέγχου, πριν τον αγώνα και υποχρεούται να αποδεχτούν τους ορούς συμμέτοχης κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής εγγραφής. ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑεπιτρέπονται αλλά πρέπει να είναι υπό συνεχή επιτήρηση και ευθύνη του αφεντικού του και να κινούνται με λουρί. Θα μπορούν να συμμετέχουν και άτομα ΑΜΕΑ (πχ άτομα με αναπηρικό καροτσάκι και/ή άτομα με μειωμένη όραση και συνοδό) καθώς όλη η φετινή διαδρομή είναι ασφάλτινη και έχει μικρά κομμάτια με τσιμεντόστρωση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Εγγραφές και πληρωμές θα πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά (σύνδεσμος ΕΔΩ: https://bit.ly/lafonisios2023register ) και θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023 στις 21:00 ή μέχρι συμπληρώσεως των θέσεων. Για να θεωρηθεί ολοκληρωμένη η εγγραφή θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικά και η πληρωμή (πληρωμή με κάρτα ηλεκτρονικά) κατά την δήλωση σας στον παραπάνω σύνδεσμο. Επίσης θα μπορούν να πραγματοποιηθούν εγγραφές και πληρωμές για τα ΧΑΝΙΑ στο γήπεδο Χαρωδιάς στα Περιβόλια Χανίων (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://bit.ly/xarwdia ) την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 Σεπτεμβρίου 18:30 με 20:00, και στην ΚΙΣΑΜΟ στον Δήμο Κισάμου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://bit.ly/DimosKisamou ) την ΔΕΥΤΕΡΑ 4 Σεπτεμβρίου 19:30 με 20:30. Η κάθε εγγραφή - συμμετοχή είναι ονομαστική και μοναδική για το κάθε άτομο και ΔΕΝ μπορεί να μεταβιβαστεί σε άλλο άτομο για κανένα λόγο. ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ: Το κόστος συμμέτοχης για την διαδρομή των 5 Χλμ. ορίζεται στα 7€ και για την διαδρομή των 10 Χλμ. στα 12€.

 

Το πακέτο της διαδρομής των 5 Χλμ. με 7€ περιλαμβάνει:

·    Φάκελο με τον αριθμό συμμετοχής με 4 παραμάνες, chip χρονομέτρησης

·    Τεχνικό μπλουζάκι

·    Αναμνηστικό Μετάλλιο Συμμετοχής (θα δοθεί κατά τον Τερματισμό)

·    Υδροδοσία σε συγκεκριμένο σημείο της διαδρομής

·    Υγειονομική κάλυψη

·    Τροφοδοσία, Υδροδοσία, Κέρασμα μετά τον αγώνα

Το πακέτο της διαδρομής των 10 Χλμ. με 12€ περιλαμβάνει:

·    Φάκελο με τον αριθμό συμμετοχής με 4 παραμάνες, chip χρονομέτρησης

·    Αμάνικο Τεχνικό μπλουζάκι

·    Αναμνηστικό Μετάλλιο Συμμετοχής (θα δοθεί κατά τον Τερματισμό)

·    Υδροδοσία σε συγκεκριμένα σημεία της διαδρομής

·    Υγειονομική κάλυψη

·    Τροφοδοσία, Υδροδοσία, Κέρασμα μετά τον αγώνα

Η πληρωμή του αντίτιμου συμμέτοχης θα γίνει υποχρεωτικά ηλεκτρονικά (πληρωμή με κάρτα) κατά την εγγραφή σας πριν την ολοκλήρωση της (Βλ. 6). Επιστροφή χρημάτων δεν γίνεται για οποιονδήποτε λόγο. Να σημειωθεί ότι η διοργάνωση δεν έχει καμία υποχρέωση και καμία ευθύνη για όποιον δεν έχει κάνει εγγραφή και προσέλθει στον αγώνα. Όποιος δεν έχει αριθμό συμμετοχής (bib) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ούτε έχει δικαίωμα για οποιοδήποτε αναμνηστικό.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΚΕΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Παραλαβή των πακέτων συμμέτοχης θα μπορεί να γίνει στα ΧΑΝΙΑ την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρες 18:30-21:00 από το Αθλητικό Κέντρο Χαρωδιάς, Περιβόλια Χανίων https://bit.ly/xarwdia .

Εναλλακτικά θα μπορεί να γίνει παραλαβή πακέτων και την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα το ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 και ώρες 14:00 με 16:30 στην Γραμματεία όπου θα υπάρχει στον ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ Ι.Μ. ΧΡΥΣΟΣΚΑΛΙΤΙΣΣΑΣ.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ: Μπορείτε φθάσετε στην Χρυσοσκαλίτισσα με το όχημα σας ακολουθώντας την επαρχιακή οδό Κίσαμος - Έλος – Χρυσοσκαλίτισσα - 34Χλμ από Κίσαμο, 64 Χλμ. από Χανιά. Σημείο υποδοχής και γραμματεία θα υπάρχει στον αύλειο χώρο της Ι.Μ. Χρυσοσκαλίτισσας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://bit.ly/chrysoskalitissa ). ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΟΣΚΑΛΙΤΙΣΣΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ. Η ή ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ 16:15 ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΚΙΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΙΣ 17:30 ακριβώς. Οπότε είτε έρθετε με δικό σας όχημα είτε όχι θα μπορέσετε να παρκάρετε απευθείας στην Χρυσοσκαλίτισσα και να κινηθείτε στις εκκινήσεις με το παραπάνω δρομολόγιο. Προσοχή: ΔΕΝ θα υπάρχουν γραμματείες στα σημεία εκκίνησης στο Στόμιο και τα Λιβάδια αντίστοιχα. Όσοι πρέπει να παραλάβετε πακέτο συμμετοχής θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να μεταβείτε στο σημείο της Γραμματείας στην Χρυσοσκαλίτισσα (αύλειος χώρος Ι.Μ. Χρυσοσκαλίτισσας). Για όσους συμμετέχοντες δεν έχουν δικό τους όχημα να μεταβούν στο Λαφονήσι θα υπάρξει δρομολόγιο λεωφορείου για την διαδρομή ΧΑΝΙΑ – ΚΙΣΑΜΟΣ – ΧΡΥΣΟΣΚΑΛΙΤΙΣΣΑ με επιστροφή με κόστος 5€. Όσοι θέλουν να μετακινηθούν με λεωφορείο θα μπορούν να το δηλώσουν κατά την ηλεκτρονική δήλωση του αγώνα. Το δρομολόγιο θα ξεκινήσει από τα ΧΑΝΙΑ (Τέρμα Αναγνώστου Γογονή, έξω από το Super Market SYNKA https://bit.ly/synkagogoni ) στις 13:00 μ.μ. ακριβώς, και στις 13:50 μ.μ. από την ΚΙΣΑΜΟ (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ https://bit.ly/DimosKisamou) και αναμένεται άφιξη στην Χρυσοσκαλίτισσα στις 15:00 μ.μ. Αναχώρηση από Χρυσοσκαλίτισσα στις 20:30 μ.μ. μετά το πέρας της διοργάνωσης για επιστροφή σε Κίσαμο και Χανιά αντίστοιχα. Η πληρωμή του αντίτιμου των 5€ για την μετακίνηση θα πληρωθεί επιτόπου εντός του λεωφορείου από άτομο της διοργάνωσης. Το δρομολόγιο ΔΕΝ θα έχει ενδιάμεσες στάσεις και οι ώρες αναχώρησης θα τηρηθούν αυστηρά.

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Για τον αγώνα των 5 Χλμ. υπάρχει χρονικό όριο τερματισμού 1 ώρα (έγκυρες χρονομετρήσεις έως τις 18:30). Για τον αγώνα των 10 Χλμ. θα υπάρχει χρονικό όριο τερματισμού 2 ωρών (έγκυρες χρονομετρήσεις έως τις 19:30 μ.μ.). Και στις 2 διαδρομές θα υπάρχει ενδιάμεσο σημείο ελέγχου όπου θα είναι υποχρεωτικό να περάσουν όλοι οι συμμετέχοντες. Επίσης θα υπάρχει “σκούπα” από άτομα της διοργάνωσης όπου θα συνοδεύουν τους τελευταίους δρομείς ώστε να μην παραμείνει κανείς μόνος στην διαδρομή.

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η διοργάνωση θα έχει μεριμνήσει για την επαρκή σηματοδότηση της διαδρομής που θα υποδεικνύει την σωστή πορεία του κάθε δρομέα ενώ θα υπάρχουν και εθελοντές όπου θα καθοδηγούν προς την σωστή πορεία. Επίσης θα υπάρχει χιλιομετρική σήμανση αντίστροφης μέτρησης, αφού το κομμάτι της διαδρομής Στόμιο - Χρυσοσκαλίτισσα είναι κοινό και για τους 2 αγώνες.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Θα υπάρχουν επαρκή σημεία τροφοδοσίας με νερό στις εκκινήσεις και σε ενδιάμεσα σημεία (1 ενδιάμεσο σημείο υδροδοσίας στα 5 Χλμ και 3 ενδιάμεσα σημεία υδροδοσίας στα 10Χλμ.). Στους σταθμούς υδροδοσίας θα δίνονται χάρτινα ποτήρια με νερό όπου μπορείτε να καταναλώνετε επιτόπου και να τα απορρίπτετε σε κάδο ή σακούλες εντός των ορίων του σταθμού υδροδοσίας. Τονίζουμε ότι δεν θα δίνονται πλαστικά μπουκάλια για την αποφυγή ρύπανσης της περιοχής με πλαστικά. Είναι στην ατομική ευθύνη του κάθε αθλητή ο προγραμματισμός της υδροδοσίας του πέραν την προβλεπόμενης από την διοργάνωση. Παρακαλούμε να σεβαστείτε το φυσικό περιβάλλον. Να τονίσουμε ότι στα σημεία εκκίνησης θα υπάρχει υδροδοσία όπως επίσης στον τερματισμό της διαδρομής θα υπάρχει νερό, μπανάνες όπως και διάφορα προϊόντα για αναπλήρωση ενέργειας.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ & ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν με την ολοκλήρωση των χρονομετρήσεων στις 19:30 μ.μ. και θα υπάρχουν αρκετές κατηγορίες βράβευσης.

· Για τον αγώνα των 5 Χλμ. θα υπάρχουν: Γενική Ανδρών, Γενική Γυναικών, Αγόρια έως 18, Κορίτσια έως 18, και ΑΜΕΑ

· Για τον αγώνα των 10 Χλμ θα υπάρχουν: Γενική Ανδρών, Γενική Γυναικών, 16 έως 29 ετών ανδρών, 16 έως 29 γυναικών, 30- 39 ετών ανδρών, 30-39 ετών γυναικών, 40-49 ανδρών, 40-49 γυναικών, 40-59 ανδρών, 50-59 γυναικών, 60+ ανδρών, 60+ γυναικών. Στις επιμέρους κατηγορίες θα υπάρχει βράβευση εφόσον υπάρχουν τουλάχιστον 5 άτομα στην κατηγορία. Οι νικητές των γενικών κατηγοριών ΔΕΝ θα βραβευτούν στις επιμέρους ηλικιακές.

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ: Σε περιπτώσεις όπου συμμετέχοντας πετάξει οποιοδήποτε απόρριμμα στο περιβάλλον θα επισύρει ποινή αποκλεισμού. Επίσης απαγορεύεται και επισύρει αποκλεισμό το κόψιμο της διαδρομής και θα υπάρχουν σημεία ελέγχου για να αποφευχθεί η συντόμευση ή κονταρίδα. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε χρήση τεχνικού μέσου από τους συμμετέχοντες στην διαδρομή (ποδήλατο, μηχανάκι, πατίνι) .όπως και οποιαδήποτε αντιαθλητική συμπεριφορά (σπρώξιμο, βιαιοπραγία, ρατσισμός, κλπ.)..

ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Σε οποιαδήποτε περίπτωση που αναβληθεί ο αγώνας θα υπάρχει νεότερη ανακοίνωση με νέα ημερομηνία.

ΠΡΟΣΩΠΙΚA ΕΙΔH: Στον χώρο γραμματείας (Αύλειος χώρος Ι.Μ. Χρυσοσκαλίτισσας) θα υπάρχει όχημα όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να αφήσουν τα προσωπικά τους είδη για φύλαξη όσο διαρκεί το τρέξιμο και θα μπορούν να τα παραλάβουν μετά τον τερματισμό τους .

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Οι διοργανωτές θα έχουν συμβάλει τα μέγιστα στο να πραγματοποιηθεί ένας ασφαλής αγώνας με την συμβολή του τμήματος Κισάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και με την παρουσία ασθενοφόρου από το Ανουσάκειο Θεραπευτήριο, αλλά και την παρουσία της Αστυνομίας

Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν τους κανόνες ή την διαδρομή χωρίς προειδοποίηση, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για λόγους ασφαλείας. Επίσης για ότι δεν προβλέπεται στην προκήρυξη η διοργάνωση θα εκδώσει νέα ενημέρωση – ανακοίνωση ή θα αποφασίζει επιτόπου.

Από την οργανωτική ομάδα του Λαφονήσιου Δρόμου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ: https://lafonisiosdromos.gr/

Βρείτε τον “ΛΑΦΟΝΗΣΙΟ ΔΡΟΜΟ” στο Facebook: https://www.facebook.com/lafonisiosdromos

Πληροφορίες:

Πλοκαμάκης Εμμανουήλ: 6973761676

Παπαδημητράκης Μενέλαος: 6976517472

Κολοκοτρώνης Δήμος: 6974228787

Emails:

[email protected]

[email protected]