Κώστας Γκελαούζος: «Ένιωσα δυνατός, το πίστεψα και τα κατάφερα»

 Runbeat Team   11:30 14-11-2021  

Κώστας Γκελαούζος: «Ένιωσα δυνατός, το πίστεψα και τα κατάφερα»


Ο εκπληκτικός Κώστας Γκελαούζος είχε βάλει εξαρχής ως στόχο το ρεκόρ διαδρομής που κρατούσε από το 2004 ο Νίκος Πολιάς (2:17.56). Από το ξεκίνημα πήγε πολύ γρήγορα, ρίσκαρε και τελικά το ρίσκο του βγήκε τερματίζοντας σε 2:16.49.

 

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τον τερματισμό του και την επιτυχία του τόνισε: «Η αλήθεια είναι πως ρίσκαρα πολύ. Πέρασα αρκετά γρήγορα κάτι που το πλήρωσα στη συνέχεια, όμως ένιωσα δυνατός, το πίστεψα και ευχαριστώ πραγματικά τον κόσμο που σε όλη τη διαδρομή, αλλά και στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο μου έδωσε τη δύναμη να πετύχω ότι πέτυχα. Εύχομαι να είμαι και του χρόνου εδώ με ένα νέο ρεκόρ».

Ο Κώστας Γκελαούζος δεν ξέχασε και τον μεγάλο απόντα τον Παναγιώτη Καραΐσκο που διαγνώστηκε με κορωνοϊό και έμεινε εκτός αγώνα. «Αφιερώνω τη νίκη μου στον Παναγιώτη Καραΐσκο που λόγω του covid-19 δεν είναι εδώ. Πρέπει να αντιληφθούμε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα και να προσέχουμε όλοι. Άνθρωποι θυσιάζουν όνειρα και χρόνο και έρχεται μία αρρώστια και τα χάνουν όλα. Εύχομαι του χρόνου να είμαστε εδώ με τον Καραΐσκο με το επίπεδο πιο υψηλό και να κάνουμε νέο ρεκόρ.

Θα πατήσω πάνω σε αυτό που έκανα και θα προσπαθήσω να ανέβω αγωνιστικά ώστε να μπορώ να ανταγωνιστώ όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό».

Ο Παναγιώτης Μπουρίκας ήταν εξαιρετικά χαρούμενος για τη 2η θέση, αλλά και το χρόνο που είχε καθώς αποτελεί προσωπικό του ρεκόρ. Όπως δήλωσε μετά τον τερματισμό του, «ήταν μία πολύ δύσκολη διαδρομή για μένα. Είχα κάνει πολύ καλή προετοιμασία για να πετύχω αυτό το ρεκόρ και μία δεύτερη θέση που με κάνει πάρα πολύ χαρούμενο διότι έχω δώσει όλη μου τη ζωή σε αυτό το άθλημα. Σαν αγώνας είναι πολύ δύσκολος από μόνος του. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο που μου έδωσε ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής».

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης πέρασε τρίτος τη γραμμή του τερματισμού και όπως είπε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον αγώνα. Είχε καλές καιρικές συνθήκες και βγήκανε χρόνοι. Κατέβασα κατά πολύ το ατομικό μου ρεκόρ και είμαι πολύ χαρούμενος Ο κόσμος σε ολόκληρη τη διαδρομή μας βοήθησε πολύ. Επόμενος στόχος μου είναι να τρέξω την άνοιξη σε έναν μαραθώνιο στο εξωτερικό για να βελτιώσω το ατομικό μου ρεκόρ και εν συνεχεία να τρέξω στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου».

Στην 4η θέση τερμάτισε ο πολύπειρος Χριστόφορος Μερούσης, ο οποίος δήλωσε: «Είναι πολλά τα χρόνια που τρέχω. Ήθελα να δώσω ένα “παρών” ακόμα. Δεν ξέρω εάν θα είναι και το τελευταίο. Έτρεξα μία Ολυμπιάδα, είμαι ευγνώμον. Ευχαριστώ πολύ όλους όσοι ήταν δίπλα μου, την οικογένειά μου. Αφιερώνω τη συμμετοχή στον Παναγιώτη τον Καραΐσκο που είναι ο μεγάλος άτυχος της ημέρας. Ο Μαραθώνιος ήταν μία μεγάλη πρόκληση για μένα μετά τα 3000μ. στιπλ που έκανα. Το υπηρέτησα πιστά, με αυταπάρνηση και ευχαριστώ το Θεό που είμαι εδώ».