Ξεχωρίζει ο αγώνας των γυναικών στο Cross Internacional Juan Muguerza

 Runbeat Team   12:30 08-01-2022  

Ξεχωρίζει ο αγώνας των γυναικών στο Cross Internacional Juan Muguerza


Η Ισπανία θα έχει την τιμητική της αύριο Κυριακή καθώς πέραν του «Valencia Ibercaja» διεξάγεται και το Cross Internacional Juan Muguerza στην πόλη Ελγκοϊμπάρ, το οποίο επίσης συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς θα αγωνιστούν ορισμένοι από τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες του κόσμου.

Στην 78η διοργάνωση ξεχωρίζει η παρουσία των Beatrice Chepkoech, Beatrice Chebet και του Nicholas Kimeli.

Ο αγώνας των γυναικών θα είναι απόστασης 7,7 χιλιομέτρων και σίγουρα η παρουσία των Κενυατισσών Beatrice Chepkoech και Beatrice Chebet προμηνύει έναν γρήγορο αγώνα. Η πρώτη έχει να αγωνιστεί αρκετούς μήνες (από τους Ολυμπιακούς Αγώνες) παρόλα αυτά και μόνο το γεγονός ότι κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα την καθιστά φαβορί.

 

Η πιο σημαντική αντίπαλός της είναι η συμπατριώτισσά της Beatrice Chebet, η οποία στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια cross country U20. Η 21χρονη ήταν δεύτερη το 2020 στο Elgoibar και έδειξε μεγάλη συνέπεια αυτή τη σεζόν, με τη δεύτερη θέση στην Atapuerca και αντίστοιχες τρίτες θέσεις στην Italica τον περασμένο Νοέμβριο και το Campaccio προχθές.

Από εκεί και πέρα ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των Fantaye Belayneh και Senbere Teferi από την Αιθιοπία και το δίδυμο της Ουγκάντα ​​Prisca Chesang και Esther Chebet.

Αναμέτρηση Kimeli-Yihune

Στον αγώνα 10,8 χιλιομέτρων των ανδρών φαβορί είναι ο Κενυάτης Kimeli. Ο 23χρονος έχασε για πολύ λίγο το χάλκινο μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων στα 5000 μέτρα στο Τόκιο και τερμάτισε όγδοος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Ντόχα. Σημαντικότερος αντίπαλός του θα είναι ο Αιθίοπας Getnet Wale. Ο 21χρονος ήταν επίσης τέταρτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα και έχει μια εντυπωσιακή επίδοση 7:24.98 στα 3000 μέτρα κλειστού στίβου.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν επίσης τη συμμετοχή δύο ανερχόμενων αστεριών του Addisu Yihune από την Αιθιοπία και του Amos Serem από την Κένυα. Ξεχωρίζει η συμμετοχή και του 16χρονου Rodgers Kibet από την Ουγκάντα, που ήταν έβδομος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U20 του Ναϊρόμπι στα 5000 μέτρα.

Παρόντες θα είναι και ορισμένοι από τους κορυφαίους ισπανούς δρομείς ανωμάλου εδάφους και συγκεκριμένα ο Nassim Hassaous, ο οποίος ήταν έβδομος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cross Country στο Δουβλίνο και οι Adel Mechaal, Raul Celada και Yago Rojo.

Εκτός από τις ελίτ διοργανώσεις, θα υπάρξει ένας ακόμη αγώνας U20 με συμμετέχοντες από την Αγγλία, το Βέλγιο και την Πορτογαλία. Είναι ο αγώνας για το έπαθλο Mamo Wolde, που έχει καθιερωθεί από το 2003 στη μνήμη του θρυλικού δύο φορές Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου της Αιθιοπίας.