Ξεχωριστής σημασίας η φετινή νίκη για την Αναστασία Μαρινάκου (vid)

 Runbeat Team   18:56 11-11-2023  

Ξεχωριστής σημασίας η φετινή νίκη για την Αναστασία Μαρινάκου (vid)


Για την Αναστασία Μαρινάκου η φετινή νίκη της στα 10 χιλιόμετρα του ΑΜΑ έχει ξεχωριστή σημασία για δύο λόγους. Πρώτον γιατί επανήλθε μετά από ένα πολύ δύσκολο τραυματισμό που την κράτησε έξι μήνες εκτός δράσης και υπήρξε το ενδεχόμενο ακόμα και να μην τρέξει και δεύτερον γιατί ήθελε να την αφιερώσει σ' ένα αγαπημένο της πρόσωπο που δε βρίσκεται πλέον στη ζωή. Αρχικά η Μαρινάκου τόνισε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που κερδίζω αυτό τον αγώνα τος προηγούμενες δύο φορές έκανα και ρεκόρ διαδρομής. Φέτος δε μου βγήκε το ρεκόρ, αλλά είναι λογικό γιατί είμαι με 2,5 μήνες προετοιμασία, προέρχομαι από ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό και δεν ήξερα καν εάν θα ξανατρέξω. Χαίρομαι πάρα πολύ που μετείχα ξανά σε αυτό τον αγώνα. Είναι ένας αγώνας που αγαπώ πάρα πολύ και μου αρέσει να τρέχω κάθε χρόνο. Εύχομαι να συνεχίσω έτσι, υγιής για να μπορέσω να πραγματοποιήσω τους στόχους και τα όνειρά μου».

 

Με τον τερματισμό της, η Αναστασία Μαρινάκου θέλησε να αφιερώσει τη νίκη της αυτή στον φυσικοθεραπευτή Σταύρος Τριντής που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο τον περασμένο Αύγουστο. Όπως είπε: «Θα ήθελα αυτή τη νίκη μου να την αφιερώσω σε έναν άνθρωπο που έφυγε από τη ζωή, ένα πολύ κοντινό μου πρόσωπο, αλλά και φυσικοθεραπευτή του ΣΕΓΑΣ. Ήταν ένας άνθρωπος φανταστικός που με έχει βοηθήσει σε όλα τα στάδια της ζωής μου και θέλω να του αφιερώσω τη νίκη μου αυτή».

H Ειρήνη Τσουπάκη που κατέλαβε τη 2η θέση τόνισε: «Σήμερα δεν ήμασταν σίγουροι αν θα μπω ή όχι, είναι περίοδος προσαρμογής. Θυμήθηκα το συναίσθημα του να τερματίζεις εδώ μέσα.

Θέλαμε να κάνουμε το ξεκίνημα εδώ, είμαι πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα και συνεχίζουμε. Ο στόχος παραμένουν τα ατομικά ρεκόρ».

Η Κατερίνα Κουτλή που κατέκτησε την τρίτη θέση είπε από την πλευρά της: «Έκανα την ίδια επίδοση με πέρυσι αλλά ήταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες, πάθαινα συνεχώς κράμπες από το 5ο χιλιόμετρο και σε κάποια στιγμή σταμάτησα και έπειτα συνέχισα. Η τρίτη θέση για το 10άρι είναι πολύ καλή γιατί εγώ είμαι 800άρα. Έχω ξεκινήσει προετοιμασία, με ένα ρεκόρ κιόλας στα 5χλμ. και περίμενα και σήμερα ένα ρεκόρ αλλά δεν μπορώ να είμαι απογοητευμένη. Φέτος μπορείτε να με δείτε και στο 3άρι ακόμη.

Θα ήθελα να πω και ευχαριστώ σε όλους τους φίλους μου από την adidas runners, στον προπονητή μου, στο ΙΑΣΙΣ και στους γονείς μου».

Οι δηλώσεις της Αναστασίας Μαρινάκου στην κάμερα του ΣΕΓΑΣ