Ξεπερνούν τις 600 οι συμμετοχές στον 10ο Ημιμαραθώνιο Χίου

 Runbeat Team   17:21 24-08-2022  

Ξεπερνούν τις 600 οι συμμετοχές στον 10ο Ημιμαραθώνιο Χίου


Αντίστροφα μετρούν οι διοργανωτές του 10ου Ημιμαραθωνίου Χίου, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Κυριακή 28 Αυγούστου.

Οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία και όλα δείχνουν ότι το νησί της Χίου θα γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο τη 10η επετειακή διοργάνωση του ημιμαραθωνίου.

 

Μιλώντας για τον αγώνα της Κυριακής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αθλητών Υγείας Χίου Χριστόφορος Μερούσης τόνισε ότι οι συμμετοχές έχουν φτάσει τις 640 και προέρχονταν ακόμα και από αθλητές εκτός Ελλάδας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει δοθεί στη συμμετοχή παιδιών καθότι αποτελεί προτεραιότητα για τον σύλλογο η νέα γενιά να έχει υγιή πρότυπα.

Συνολικά θα διεξαχθούν 4 αγώνες, ο ημιμαραθώνιος, ο παιδικός με απόσταση 1,5 χλμ., ο αγώνας των 5 χλμ. και ο αγώνας των 10,5 χλμ.

Αρχή και τέλος της κάθε διαδρομής είναι η βάση της διοργάνωσης στο Δημαρχείο Αγίου Μηνά στα Θυμιανά Χίου.

Παρούσα και φέτος θα είναι η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ μαραθωνίου, Μαρία Πολύζου, η οποία στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του 10ου Επετειακού Ημιμαραθωνίου Χίου θα παρουσιάσει το βιβλίο της με τίτλο «ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ» το Σάββατο στις 27/8/2022 και ώρα 20:00 στο ξενοδοχείο Sea View Resorts & Spa.

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου θα ακολουθήσει γεύμα αθλητών-τριών (pasta party) στις 20:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Sea View Resorts & Spa.

Την Κυριακή 28/8/2022 παρουσιάστρια της διοργάνωσης του 10ου Ημιμαραθώνιου Χίου θα είναι η ultra woman Ασημίνα Ιγγλέζου.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν στην αυριανή (25/8) συνέντευξη Τύπου.

Δείτε τα όσα δήλωσε ο Χρήστος Μερούσης ενόψει του αγώνα της Κυριακής: