Ξεκινούν οι «3οι Παγκόσμιοι αγώνες εργασιακού αθλητισμού»

 Runbeat Team   9:39 05-10-2021  

Ξεκινούν οι «3οι Παγκόσμιοι αγώνες εργασιακού αθλητισμού»


Ένα αθλητικό πενθήμερο ξεκινά αύριο Τετάρτη 6 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 10 του μήνα με τη συμμετοχή χιλιάδων αθλητών και αθλητριών.

Ο λόγος για τους «3ους Παγκόσμιους αγώνες εργασιακού αθλητισμού», οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στην Αθήνα και θα δώσουν το «παρών» πολλές δόξες του παρελθόντος.

Η τελετή έναρξης έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη 6 Οκτωβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η οποία αναμένεται να εντυπωσιάσει, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι ανοικτή για το κοινό με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων. Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Γυμναστήριο Αθηνών «Ι. Φωκιανός», ενώ κατά τη διάρκεια των αγώνων θα υπάρχουν εκδηλώσεις και εκπλήξεις για τους αγωνιζόμενους.

 

Συμμετοχή έχουν δηλώσει πολλές σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού. Πρόκειται για αθλητές και αθλήτριες που έχουν πρωταγωνιστήσει ή πρωταγωνιστούν σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες είναι οι «ασημένιοι» ολυμπιονίκες Βούλα Κοζομπόλη, Βίκτωρ Μήτρου και Δημήτρης Μούγιος, ο Ολυμπιονίκης του πόλο και νυν γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο «χάλκινος» παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης, οι παγκοσμιονίκες της άρσης βαρών Γιώργος Τζελίλης (4ος στους Ολυμπιακούς) και Μαρία Χριστοφορίδου, αλλά και η νυν πρωταθλήτρια στο επί κοντώ Ελένη Πόλακ, η οποία συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Συνολικά έχουν δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση περισσότεροι από 3.500 αθλητές και αθλούμενοι από 35 χώρες. Σε ότι αφορά τις ελληνικές συμμετοχές έχουν σχηματιστεί ομάδες από 53 ελληνικές εταιρείες.